Ravenovy horoskopy na duben 2021

Beran
Od začátku roku 2021 byly beraní konstelace celkem v klidu, moc se toho nedělo, což bylo samozřejmě i tím, že celkové dění bylo utlumené „vládními opatřeními“, během nichž se mohli „posunovat“ nebo jakkoliv se pohybovat (třeba i po světě) jen ti nejbohatší. Ale i tak se vzhledem k tomu, že se v nedávné minulosti Berani zbavili temného vlivu Černé Luny mohla se celá řada Beranů, neboli Skopců realizovat hlavně v rovinách práce a partnerství. To bude nyní pokračovat i v dubnu. 12. dubna 2021 nastává ve znamení Berana nádherná juxtapozice, konjunkce, spojení Slunce – Měsíc – Venuše – Merkur, čili parádní Nov v Beranu, který znamená, že se pohne všechno, co Berani potřebují „dotlačit“ ke zdárnému konci.

Býk
Ruku na srdce, Býci musí opatrní na všechno, co dělají, protože jak pro minulý měsíc, tak i pro duben platí, že si musí pečlivě uvážit, do čeho se pustí a jestli přitom nebudou zbytečně riskovat. V Býku je doslova zaseknutá Černá Luna a Uran, přičemž Černá Luna je symbol neštěstí a životních zmatků, Uran je velmi vážná planeta, která v tomto případě povyšuje jakýkoliv zmatek či nesrovnalosti v krajním případě až na „životní selhání“, čili je zde jedna jednoduchá rada – vyhýbejte se čemukoliv, co by se dalo označit jako risk nebo zbytečné zahrávání si s osudem. Nešťastné náhody existují, mohou se vyskytnout na ulici, v dopravě, při sportu, nedávno nám kolabovali při zimních sportech Berani, teď se to pomalu přenáší na Býky, samozřejmě tomu nemusíte věřit, ale já si vždycky říkám, jistota je jistota a raději radím, když není vyloženě nutné někam jet, tak zůstat doma.

Blíženci
V Blížencích je Měsíční vzestupný uzel, je to celkem nadějný symbol, který by se dal vyložit téměř jako populární Véčko – Vítězství – a není to vyloženě vydřené vítězství, spíše takové to vítězství, kterého Blíženci budou dosahovat s grácií a nonšalancí, jak se lidově říká, levou zadní. To nám potvrzuje i přítomnost Marsu v Blížencích, planety mužské či mužné síly a energie, která se v životě hodí téměř vždy, ale pozor, poslední týden už budou Blíženci bez Marsu, který se 24. dubna přesouvá do sousedního Raka. Blíženci budou proto v první polovině dubna podávat vyšší a lepší výkony než v druhé polovině dubna, s tím prostě počítejte a nic vás nepřekvapí.

Rak
U Raků to bude s výkonem, sportem, prací, štěstím, i s počtem dobrých a užitečných náhod přesně naopak, než u Blíženců. První polovina dubna 2021 bude spíše taková váhavější, Raci budou čekat na reakce a nabídky od lidí, které oslovili ohledně práce, obchodu, podnikání, popřípadě společné umělecké činnosti a budou čekat a čekat – a když se ničeho nedočkají, jak bývá v Čechách zvykem, tak to budou zkoušet dál, ale už od začátku druhé poloviny dubna se ledy pohnou a život se trochu rozjede jak v oblasti práce a podnikání, tak i v oblasti partnerské. Celkově budou mít Raci štěstí na nové nápady, podněty a nabídky na rovině samostatného podnikání nebo spolupráce zvláště jako osoby samostatně výdělečně činné.

Lev
Zdraví bude v pořádku, práce bude fungovat, ale i tak bude na Lvy doléhat fixní idea, že si jich nikdo nevšímá a že by si zasloužili více pozornosti. To platí zvláště pro ženy – statečné Lvice, které budou mít dojem, že jsou utlačeny, potlačeny, znevýhodněny, zadupány do země a obecnými obchodními podmínkami téměř znetvořeny. Prostě, ať už se budete snažit o cokoliv, budete vše uskutečňovat pouze s potížemi, které sice půjdou překonat, ale může se dostavit lehké znechucení nad absencí hravé tvůrčí lehkosti, která vás dosud na cestě životem provázela. Ale nezoufejte, pokud vše ve zdraví přežijete, příští měsíc už bude o poznání lepší.

Panna
Nezdolné Panny, zdravím a dobrou náladou hýřící, téměř překypující, se nemusí v dubnu ničeho bát, neštěstí i náhlá onemocnění se jim vyhnou, co je nezabije, to je posílí a co je neposílí, toho si ani nevšimnou. Vše se bude pohybovat okolo pevných fixních bodů, stejně jako nálada, která jednou půjde nahoru, podruhé zase dolů, to znamená, že Panny zůstanou neochvějně stát na svých pozicích, nic je nezatlačí do jejich skrýší, ale na druhou stranu se bohužel ani o píď nepohnou dopředu. Čili ani nemějte strach, že by do vašich životů zasáhlo něco, co by se dalo označit jako vývoj, pokrok nebo posun dopředu.

Váhy
Co čeká Váhy v oblasti práce, zdraví a osobních dobrodružství? Občas se setkám s názorem, že horoskopy nemohou fungovat, pokud si skutečně myslíme, že všechny Váhy budou mít v určitou dobu stejný osud, podobně jako třeba všichni Býci, protože je to prostě ze statistického hlediska nesmysl. Nemohou třeba všechny Váhy najednou ztratit klíče od domu, stejně jako nemohou kolektivně vyhrát první ve sportce. Ono to ale funguje trochu jinak, například právě nyní mají Váhy před sebou duben, měsíc klidu, kdy se toho moc nestane, to znamená, že většina Vah se nesetká ani s něčím výrazně negativním, ale ani se v ničem životně důležitém neposune výrazně dopředu. Jak to však bude fungovat u Štírů?

Štír
Tady jsou celkové konstelace v takovém zvláštním poměru, že Štíři sice budou mít plno plánů a plno cílů, ale splní se, bohužel jen málo. Naproti Štírům je v horoskopu Býk a tam se toho v nedávné minulosti odehrálo až bouřlivě mnoho. Dá se tedy očekávat, že když mají Štíři v konstelacích určité partnerské nepokoje, tak se u hodně aktivních Štírů může klidně odehrát menší rodinné drama, které může vyústit až v křik a vzájemné pošťuchování, ale u klidných a vnitřně ukázněných Štírů zůstane řešení konfliktní situace u domluvy nebo u nespokojeného kroucení hlavou.

Střelec
Není zde, bohužel, vidět žádná zvláštní osobní aktivita při řešení jakýchkoliv problémů, zdá se, že Střelci za posledních pár měsíců zlenivěli a že je přestala bavit práce na sobě, ale právě během dubna 2021 se objeví nové příležitosti jak v rovině partnerské, to by mělo být poměrně dost motivující i pro Střelce, trpící lehkou nadváhou, tak v rovině pracovní a Střelci na to budou reagovat, ne masově „stejně jako všichni Střelci“, ale podle charakteru, stáří, pohlaví a vnitřního odhodlání něco na svém lenivém způsobu života změnit. Astrologie popisuje takzvané „osudové nabídky“, které jsou například pro všechny Střelce stejné (uvolní se místo profesorky v mateřské školce), ale reakce jednotlivých Střelců na tuto skutečnost bude různá, podle toho, v jaké životní situaci se ten který Střelec bude právě nacházet.

Kozoroh
Dlouhodobě sužován Plutem, zdá se v současné době prakticky kterýkoliv Kozoroh tak trochu bezradný pod přívalem starostí, s nimiž si často neví rady, i když ostatní je často ani nevnímají. Ale to je právě ten osud. Udeří tak, že si toho v okolí nikdo ani nevšimne a už je co řešit. V průběhu dubna bude mít plno lidí, kteří znají nějakého Kozoroha nebo u nichž je v rodině Kozoroh či Kozorožka, dojem, že se s Kozorohem nedá rozumně domluvit. Vzájemné nepochopení ale může být oboustranné, protože není vyloučeno, že se Kozorohům na 100% vyhnou zdravotní potíže, které se skutečně mohou týkat prakticky všeho. Od obvyklých respiračních problémů díky příliš suchému vzduchu v nepřirozeně uzavřených místnostech až po bolesti kloubů, kolen, kyčlí. Zkuste se trochu změnit v oblasti konverzace a obecné lidské komunikace, uvidíte, kolika nepříjemným situacím se vyhnete!

Vodnář
Rozverně a zvesela budou Vodnáři řešit své problémy – obecně se připravte na to, že pracovní problémy budou spočívat v tom, že se na vašem pracovišti nebo někde, kde se kolektivně probírají pracovní plány (schůze, shromaždiště) shromáždí firemní spolupracovníci, Vy přednesete svou myšlenku, ideu, podle které by měla firma v následujícím měsíci fungovat a najednou se o slovo přihlásí někdo, kdo si začne dělat jméno na tom, že je váš oponent. Prohlásí, že opak je pravdou a teď ho nemůžete před zraky ostatních zabít, ale musíte začít oprašovat původní argumenty, zvláště ty, které oponent přeskočil nebo se o nich ani nezmínil. Konstelace prostě znamenají zhoršený stav komunikace s okolím, ale i to se dá verbálně „rozchodit“ a zvládnout.

Ryby
Poznenáhlu již pověstný astrologický Neptun se již delší dobru skrývá v labyrintu znamení Ryb. Schválně píši „v labyrintu“, protože ve znamení Ryb se poslední dobou skutečně nikdo jiný nevyzná, než zase Ryba. Představte si, že jdete k Rybám na návštěvu a najednou se ocitnete v bludišti. Nevíte, jak z bludiště ven, cesta je dlouhá, temná, ze zdí kape voda, začne vám být zima a potom se náhle probudíte celý zpocený ve své posteli, ale nevíte, jak jste se tam ocitl a ani si nemůžete vzpomenout, který z vašich známých je vlastně Ryba. Takže s tímto znamením opatrně, jak se říká, Ryba hledá, kde je hloub, člověk, kde je líp. Ryba znamená tajemství, do kterého nevidíme a s každým tajemstvím se musí zacházet opatrně.

Raven

 

Komentáře jsou vypnuty.