Jaro, rostliny a magie

Koronavirus nás zahnal domů, ale to je ještě neznamená, že nemůžeme být v kontaktu s přírodou. Je mnoho květin, rostlin a bylinek, které mohou pomoct, aby se nás drželo štěstí a do našeho domova nemohlo zlo a neštěstí.  Měli byste osázet truhlíky na okně nebo na balkón nebo zahradu tak, aby vám přinášely štěstí, chránily vás i těšily.

Zahrádka za oknem
Dobrá zpráva je, že žádnou zahradu vlastně ani nepotřebujete. Kouzlit můžete s rostlinami, které máte za okny a na balkonech. Málokdo pozná, že je tám právě kvůli magii. Tajemství zůstane jen mezi rostlinami a vámi. Magická zahrada vám poslouží při osobních kouzlech. Okultní schopnosti posílí vavřín, celer, zimolez, měsíček, růži nebo tymián. Tyhle rostlinky vyladí vibrace celého domu a jejich listy, květy a semena můžete použít při svých magických rituálech. Chcete-li mít domácnost plnou pohody a lásky, zvolte gardénii, petrklíč, mátu, rajče, macešku, jasmín. Máte-li zahradu, neměla by tam chybět třešeň, jabloň, javor, nebo vrbu. Štěstí do domu přilíkají hyacinty, levandule, majoránka a svlačec. Bambus, hortenzie a slunečnice přinášejí domu štěstí, podobně funguje také myrta za oknem, tu však musí nutně vysadit žena. Vavřín a palma zase chrání dům před vlivy špatného počasí.
Pryč se zlým
Jestli vás trápí nedostatek peněz, odstraní ho máta, cibule, hledík, kamélie, heřmánek, jetel, kopr a bazalka. A tase stromy na stejné problémy – blahobyt zaručí borovice, dub, jasan či jabloň.
Zloděje od vašeho domova odežene živý plot z dracény, česnek, římský kmín, vetiver, bodláčí, osiku, kaktus, nebo jalovec. Všechno jsou to ale rostlinky, které nejsou moc přátelské k lidské kůži. Ty vaše na vás ale budou hodné, nebojte se.
Magický oltář
Jestli máte zahradu, založte si ho a obětujte ho pohanským bohům. Třeba Pomoně, Deméner, Panovi, Tammuzovi, Dionýsovi a podobně. Vyladíte se tak na vyšší archetipiální síly, které v našem podvědomí dřímají od počátku věků.  a ty budou mít ochranu nad vaší zahrádkou. Stačí jen jeden vyšší kámen jako pilíř a před něj položit kámen plochý – obětiště. Na něj pokládejte obilí, mléko, vodu, víno, kameny, zapalujte na něm kadidlo, nebo vonné tyčinky. Vínem poté můžete symbolicky skropit záhonek a z mléka budou mít užitek domáí zvířata a podobně. Za svitu měsíce třikrát obejděte zahradu se zapáleným kadidlem a představujte si přitom zahradu plnou květů a úrody.
Když se něčeho chcete zbavit, nakresleto do země symbol této negativní věci, vlastnosti, zkrátka toho, co vás trápí. Vy byste měli být přímo nad tím. Hlídejte si však, aby na obraz nepadal váš stín. Pak opatrně celý tento symbol smažte. Na podvědomé úrovni to ze svého vlastního světa mažete také.
Strážce zahrady
Může to být i obyčejný trpaslík, nějaká soška, nebo totem. Jděte na zahradu, vezměte předmět, který jste zvolili a slavnostně ho obraťte na všechny čtyři světové strany. Začněte na východě, postupujte k jihu, západu a nakonec severu. Pak předmět plijte červeným vínem, nebo moštem, abyste ho oživili. Představujte si, jak magicky chrání váš dům a zahradu a nakonec strážce umístěte do středu zahrady. Zahradu můžete chránit i mnoha dalšími způsoby. Stromy ochrání podkovy, zakopané pod jejich kořeny, jasně barevné návazce na větvích, účinná je i zrcadlová koule, která se na zahradu někdy dává. Odráží totiž všechnu negativní energii a pohlcuje síly slunce, měsíce a hvězd. A velkou moc dodá voda – pramen či studna, centrum a symbol ženských sil přírody.
Hana

Komentáře jsou vypnuty.