Vůně je mostem k sobě sama – je mostem k Duši

Helena Hlavatá – Pangerl, mystická alchymička ví…

 

Magie vůní – Esence lásky pro ženy

 

Mnozí z nás vnímají vůně především jako doplněk. Součást oblečení, kterou korunujeme náš outfit   a bez níž by se někteří neobešli. Vůně podléhají modním trendům a je nelehké si vybrat z nabízených možností. Přemýšleli jste někdy, jaký je rozdíl  mezi vůněmi chemickými a přírodními ? Sama jsem se uvedenou otázkou nezabývala do doby než jsem vůněmi začala tvořit. Zcela podvědomě a automaticky byla pro mne v minulosti kvalita vůně na prvním místě a často jsem hledala vůně přírodní, přesto že byly drahé.

Podvědomě jsem usuzovala, že budou pro mne dobré. Znám  řadu lidí, kteří se nevoní a říkají, že nabízené chemické vůně je otupují a také znám spoustu lidí, kteří hledají krásné přírodní vůně, protože ví, že přírodní vůně nabízí „něco“, co v běžném životě nemají.

Vůně je mostem k sobě sama, je mostem k Duši. Vůně, stejně jako láska, nezná čas ani prostor, vůně nás přenáší do vzpomínek z dob minulých a netrpí žádným časovým nebo prostorovým omezením.

Informace vůně, ta neobvyklá kombinace přírodních látek vznikajících při kvetení rostliny, proplouvá naším tělem a působí především na tzv. plazí mozek. Ovlivňuje limbický systém a podvěsek mozkový – sídlo reflexů, citů a emocí. Mnozí z nás si možná neuvědomují, že čich je

prvotní reflex, který máme po narození – miminko po narození čenichá a hledá potravu u své matky.

V dnešní době je čich značně otupován a omezován chemickými látkami, kterými se přírodní vůně nahrazují. To je však pro nás velké nebezpečí. Ztratit pud sebezáchovy a zdravého úsudku vede mnoho lidi do nesnází – osobních i pracovních. A věřte čich je jeden ze smyslů, který nám může hodně pomoci se v životě dobře orientovat.

Čich je pro nás důležitý smysl, který je potřeba rozvíjet. Jak můžeme rozvíjet své čichové buňky? Není to jen – přestat kouřit, přestat jít mastná a ostrá jídla, věnovat se čistotě těla vnitřní i vnější.

Je to především o rozvíjení osobní schopnosti cítit přírodní vůně a rozeznávat je. Velmi vhodný začátek je používat esenciální oleje na provonění bytu ( přírodní interiérové vůně, difuzéry ), ale i při úklidu domácnosti ( praní, žehlení , čistění bytu či toalety) a přípravě pokrmů ( supremy – potravinové doplňky).

Tím se začne čich zjemňovat a pocítíme potřebu najít přírodní parfém i sami pro sebe.

Pro mne jako chemika byly uvedené informace tak zásadní, že jsem začala vyrábět přírodní parfémy, které mohou podpořit pozitivní emoce případně takové bioparfémy, které pomohou negativní emoce rozpustit.

Jeden z prvních bioparfémů, které jsem vytvořila je Esence lásky pro ženy.  Krásná vůně, jenž podporuje funkci slinivky břišní. Pokud stagnuje energie čchi ve slinivce, máme pocit silné vnitřní nejistoty. Často měníme názory, mnoho věcí se nám nelíbí, avšak máme strach věci změnit, či nevíme, kam jít, abychom si zařídily novou práci. Cítíme se zmateně a jakoby opuštěně. Vůně dodává sebejistotu, sebelásku a podporuje nás v seberalizaci.

Věřte mi, znám několik případů žen, které mne poděkovaly třeba proto, že byly schopny konečně přijmout do života nového partnera, nebo si po dlouhé době opět našly práci.

Můžete se dostat i do situace, kdy touha po osobním úspěchu a uznání přehluší i Vaše vlastní city, vnitřní přání a emoce. Potřebujete podpořit a vnímat větší osobní sebejistotu. V těchto situacích mohu jen doporučit Esenci lásky pro ženy.

Co tato krásná vůně obsahuje ? Růži a patchouli, jenž společně stabilizují mysl a odstraňují frustraci, ylang přinášející hluboké uvolnění, grep podporující lehkost Ducha, borovici, jenž posiluje sebevědomí, rozptyluje melancholii a nakonec ucítíte neroli a kadidlo – dodávající klid a sílu. Vůně nás tak přivede do hlubokého klidu naplnění a důvěry sama v sebe.

Přeji Zářivý den
Helena Hlavatá – Pangerl, Ing.

 

 

http://www.alhambra-bioesence.cz/cs/o-nas/

 

 

 

 

 

Komentáře jsou vypnuty.