Runová věštba pro rok 2020

Pro rok 2020 vychází mystická runa Tiwaz. Dávné legendy říkají, že je velkým pilířem, který podpírá jednotlivé světy. V runě Tiwaz viděli seveřané kosmický sloup zvaný Yrmminsul, který podpírá celý vesmír. V bájné drsné bitvě u Ragnaroku dle severských legend bůh Týr spoutal řetězy obra s vlčí podobou Fenriho, jež ohrožoval zem Ásů. Stálo jej to ruku, kterou vlkovi vložil do chřtánu. Bylo to vítězství, které se muselo něčím vykoupit. Pak Týr zajistil spravedlnost a řád. Kdysi však byl Týr, vládnoucí mystické runě Tiwaz i bohem volby. Runa také symbolizuje pozitivní soutěživost. A pro rok 2020 to znamená jedno – bude nám tak, jak si zasloužíme. Nic není zdarma. Budou se také řešit věci, které se dlouho zametaly pod koberec.  Runa Tiwaz – se pojí s dubem a jejím symbolem je i kohout, který chrání před požáry, a proto se dává na střechy domů… pohanský kohout byl kdysi i jedním ze symbolů křesťanství, protože zvítězil nad kočkou, která se pojila s čarodějnými silami. Pikantní na tom je, že kohout byl v předkřesťanské éře vnímán, jako symbol sexuality …? A to tedy pro nás znamená, že láska bude vítězit na plné čáře, před všemi intrikami, nástrahami a budou se konečně řešit věci, které se zdály bez řešení. Vztahy si projdou drsným zkouškami a vyjdou z toho posílené, nebo se konečně dostanou ke slovu ty potlačované, skrývané, neřešené, nebo nové. Bude to rok voleb, změn a nutných obětí. A také spravedlnosti, která nemusí být nutně o té světské, jsou tu i jiné druhy spravedlnosti, třeba ta vyšší. A tento rok bude přát těm, kdo se nebojí, kdo se umí přizpůsobit novým podmínkám, je ochotný se učit novému a nenechá se převálcovat ani okolnostmi, ani ostatními, flexibilnějšími lidmi. Všichni si budeme bojovat se svými temným vlky a každého ten boj bude stát nějakou tu oběť. Ale vítězi ti, kteří se umí rozhodnout, nebojí se výzev, řídí se intuicí a vedením svého vyššího já. Nevzdávají se a umí si jít za svým. Těm bude tento rok nakloněn a sklidí ty nejlepší plody. Ještě bych chtěla připomenout, že hned z kraje roku, tak do 10.1. jsou mimořádné astrologické vlivy spojované se zatměním měsíce. Lidé v té době mohou o hodně přijít, ale také hodně získat.

Celkově bude dobré si hlídat vlastní myšlenky, vnitřní nastavení a to, co si člověk přeje. Raději věci chválit než nadávat. Protože se praví – dle tvé vůle se ti staň. V tom negativním aspektu totiž lidé mohou nastartovat místo řádu podvod a dvojí metr, místo hospodárnosti neúspěch, místo cti pomluvy a místo lásky a souznění pouhý prázdný chtíč.

I od žehlicího prkna se dá v duchu naplánovat další den. Zasvětit ho kráse života. Síla vašich myšlenek je veliká, a tak jistě nebude problém, když už třeba někde stojíte v zácpě místo nervózního poklepávání na volant ten čas využít soustředit se na svůj dech, vizualizovat si, že jste na příjemném místě a tou svěží energií nabít své představy o tom, co ještě chcete vyřídit a odvolat telefonicky a jak to skvěle vyšlo. Zapojte všechny smysly. Tady a teď plánujete a všimněte si, co při tom vidíte před svým vnitřním zrakem, slyšíte vnitřním sluchem, co cítíte za vůni, jaká slova používáte a co za chuť při tom mate na patře. Používejte tuto svoji sílu, protože rok 2020 bude převratný i z hlediska nástupu nových technologií. A vy budete muset hrát s kartami, které máte v ruce. Život se bude měnit před vašima očima. V roce 2020 se budou uzavírat účty zminula. Budete chtít nalézt nový smysl života. Možná se osudově zamilujete. Může přijít přechodné nepohodlí to však přinese zisk, pokud dokážete přijmout i nové postoje. Je lepší se nevyhnutelným změnám přizpůsobit než se s nimi prát. V roce 2020 bude Saturn a Pluto vyžadovat mimořádnou kázeň a disciplínu a také sílu a odhodlání se nevzdávat. Co vás nezabiješ vás posílí a vy z toho mate šanci vyjít více než vítězně.

Beran

Gebo se pojí s darem lásky.

Heslo: Nejvíce dostává ten, který dávající ničeho nepožaduje.

V lásce buďte velkorysí a nebojte se do vztahu investovat. I v práci je tato runa o tom, že co dáme, dostáváme zpět. Dobře odvedená práce přináší nové zakázky i zdroje a tudíž i radost z výsledků. Amulet z runy Gebo navrací harmonii těla i duše, chrání před útoky zlých lidí, kteří se budou vám budou pokoušet házet klacíky pod nohy.

 

Býk

Fehu – symbol hojnosti

Heslo: Sklízím svoji úrodu!

Nastává plodné období, kdy budete chtít s partnerem řešit společné věci, majetek a své zázemí. Nezadaní Býci budou v kurzu. V práci čeká býky odměna a sklizeň předchozí práce, možné splacení dluhů i restů. Talisman z runy Fehu vám pomůže před zbytečným a ukvapeným riskováním a ochrání to, co máte před závistí druhých lidí. Také posiluje organismus v době nemoci těla i duše, nese hojnost.

 

Blíženec

Kenaz – pochodeň

Heslo: Planu jako pochodeň svítící všem.

Zadání Blíženci se mohou cítit ve vztahu chvilkama vyčerpání a tak je čekají i různá rychlá vzplanutí. Rychlá vzplanutí budou tématem i těch nezadaných. V práci se budete snažit učit se novým věcem a tuto moudrost předávat druhým. Budete čelit rivalitě a vaše profesionalita je to, co bude stát za vámi a vašimi silnými pozicemi. Talisman z runy

Kenaz posiluje víru v sebe, pomáhá rozdmýchat vzájemnou fyzickou přitažlivost a napomáhá svornosti. Amulet chrání před horečkou.

Rak

Hagalaz – bývá označována za matku všech run a pojí se s krupobitím.

Heslo: Co mě nezabije, to mě posílí!

Raci se v tomto roce musí připravit na možné zpomalení svých původních plánů, které budou muset trochu přehodnotit, aby se posunuli dál. Potom se teprve věci pohnou tak, jak by si mohli přát. V lásce se vyplatí netlačit na pilu. Každá bouřka se zklidní. Jde o období učení a poznávání svých osobních hranic a mantinelů. Talisman z runy Hagalaz vám pomůže si toto karmické období překlenout ještě více posílení s pevnější půdou pod nohama ve všech směrech. Nese zdar a úspěch. Pomáhá se změnou a obrozením, pomáhá věci pochopit. Podporuje cestovatele.

Lev

Algiz je jedním ze symbolů ochrany.

Heslo: Chráním své štěstí!

Jste pod velikou ochranou. V lásce se vám bude dařit a nemusíte se bát přijmout její výzvy. Zadání mají siné šance ke zkvalitnění svého vztahu a ti nezadaní mohou potkat silného životního partnera, který jim nabídne to, co potřebují, zejména pevný a bezpečný vztah. V práci buďte ve střehu a hlídejte si své pozice. Runa Algiz vám v tom pomůže formou talismanu také vás ochrání před vlivem působení Luny v úplňku i v novoluní a jejími projevy.

Panna

Heslo: Nechávám věci v klidu dozrát.

Runa Inguz je jedním ze symbolů mužské plodivé síly.

Tento rok bude v lásce pro zrozence v Panně o neshodách a smíření. A nejhezčí je udobřování.

V práci si udržitelný veškeré pozice a můžete si myslet i na něco lepšího a bude vám přáno. Budete chrlit nápady. Někde si je pište. Budou velmi životaschopné. Jedním ze způsobu, jak se vyhnout negativním a brzdicím vlivům okolí, kterým budete muset čelit, abyste si pojistil svůj úspěch je vytvořit si talisman s červeně nakreslenou runou Inguz a nosit jej sebou. Pomůže nechat věci dozrát a také

pomáhá ženám těhotenství a donosit zdravý plod pomáhá při gynekologických problémech.

Váhy Heslo: Na nervy mě nedostanou!

Wunio je runa symbolizující radost.

V roce 2020 je pro zrozence tohoto znamení dobré vědět a utřídit si, co si vlastně od života přejí a za tím si jít. Někdy se v tom člověk ztrácí. Pak pomůže otázka – co bych si přál/a, kdyby mi zbývalo jenom pět let života? Rok života? Kdyby zbýval už jenom měsíc? Umět si to představit. Jít si za tím. To přání by nemělo být touhou ovlivnit život druhých lidí, ale ten svůj. Člověk tak předejde pocitům zklamání a depresí.

V lásce i v práci jde Váhám štěstí, ale protože jsou rozkolísané znamení, nemusí si to vždy uvědomovat. A proto je Wunio pro vzdušné Váhy tím správným talismanem pro rok 2020. Dává radost a naději, pojí lidi v celek a brání před slzami. Navrací radost, brání před depresí.

Wunjo věští čas radosti a štěstí, které prýští z podstaty bytí. Člověk prožívá prostě a šťastně tady a teď. Wunio je symbolem duševního klidu, který dává energii k pozvolnému růstu. Wunjo není runou ani ženskou, ani mužskou a je o harmonii všeho. Tmelí lidi.

Štír

Heslo: Miluji lidi!

Mannaz tato runa je o lásce k druhým lidem a ke společnosti. Učí mít rád druhé lidi takové, jací jsou.

Štíři se v tomto roce budou muset tak trochu prát o své štěstí. Budou mít překážky jak na milostném poli, tak i různé klacíky pod nohami v zaměstnání. Někdy hodně pomáhá když se na věci dívá člověk i perspektivou toho druhého a jeho pohledem. Potom ho může pochopit. To štíři umí. Talisman s runou Mannaz

pomáhá v rodinných věcech a vztazích posiluje v nastavení vztahů s ostatními lidmi.

Střelec

Heslo: Chce to klid!

Isa je symbolem ledu.

Pro Střelce nastává období, kdy není vhodné, aby postupovali a reagovali na podněty okolí příliš zbrkle a impulzivně. Spíše je vhodně zjistit, co partner, ať už v lásce, nebo v obchodě, či v práci potřebuje, a to mu nenápadně nabídnout. V práci se vyhnete impulzívnímu a zkratovitému chování. Právě ledový klid bude vaší devízou. Jako váš talisman runa Isa

pomáhá slyšet hlas intuice a otvírá vás k životu, drží od vás nepřátele dál.

Kozoroh Heslo: Transformace

Runa Eihwaz je jednou z nejvíce transformačních run. Bývá spojována s věčně zeleným tisem, který Keltové uctívali, jako strom života a smrti.

Kozorozi mohou být šťastní, protože mají šanci se v tomto roce rozloučit se vším, co jim již přestalo sloužit. Ve vztazích se mohou odpoutat od toho, co již dlouho skomírá a nahradit to tím, co jim znovu vlivem štěstí do žil. Každá noc končí úsvitem. V práci bude potřeba překonat chvilkové nepohodlí, aby se baziliky dlouhodobé a pozitivní změny. Kozorozi, bude vás to proste tlačit k tomu, abyste konečně začali dělat to, co vás baví.

Talisman z runy Eihwaz nakreslený červenou barvou na tisovém dřívku vás pomůže ochránit před zmatky a před zklamáním z lásky, a naopak zajistí trvalost vaši lásky.

Vodnář

Heslo: Výdrž

Urox je runa síly a zdraví.

Vodnáři v tomto roce budou budovat. Jednak pozice v lásce, jednak vztahy. Vodnáři, má se vám dařit, ale nesmíte se nechat vykolejit.  Nezadaní budou budovat nové vztahy ať ti zadání budou chránit velmi ostražitě to, co mají. V materiálním světě se budou muset připravit na to, že je potřeba si nenechat nic vzít. Budete čelit překážkám, ale tou největší bude vás strach. Je potřeba nastavit tvrdé lokty a chránit to, co jste vlastníma rukama získali a vybudovali a nikdo vám to jen tak nedal.  Je také čas učit se novým věcem a nebát se čelit rivalitě. Vše zvládnete!

Talisman z runy Urox pomáhá všude tam, kde dochází síla a člověk se nechá nahlodat jedovatou slinou. Dává vydrž, sílu vítězství a zdraví.

Ryby

Heslo: Nic mě nezastaví!

 Thurisaz – trn

Na hladině muže vše vypadat u zrozenci tohoto znamení téměř ideálně a nic zásadního by se v tomto roce měnit nemělo. Lekce tohoto roku však bude spočívat v tom, čelit překážkám. V lásce muže zrozence v Rybách zabolet něco, co ukáže, že se věci nevyvíjí podle jejich očekávání a navyklého řádu. S pochopením, že druhého nevlastním a miluji ho bez všech podmínek a očekávání se to dá zvládnout. V pracovní rovině se nevyplácí lehkomyslnost. Možná budete čelit útokům od okolí. Bude potřeba se bránit. Tady nepomůže pasivita. Talisman z runy Thurisas si můžete nakreslit propiskou někde v oblast srdce, nebo jej nosit nakreslený na kamínku zavěšený na řetízku. Ochrání před nepěknými vlivy v lásce, práci i zdraví. Dodá sebejistotu. Chrání před černou magií. Talisman z kamene vytvořte o úplňku a při dalším mu podekujte za jeho ochranu a pak jej v ohni spalte a můžete si vytvořit nový.

Helen Stanku

 

Komentáře jsou vypnuty.