Ravenovy horoskopy na srpen a začátek září 2021

Beran
Do života Beranů zasáhnou v průběhu srpna a prvních dnů v září dvě astrologicky pohnutá data. Tím prvním bude Nov 8.8.21 a druhým bude úplněk 22.8.21. Ke krátkému popisu astrologické situace kolem 8. srpna stačí poznamenat, že prakticky v opozici k Beranu se setkají v Panně Venuše a Mars a ve Lvu Slunce, Měsíc a Merkur. Jsou to planetární vlajkové lodě komunikace, peněz, uzavřených smluv a dohod (částečně také práce), ale hlavně vztahů. Samozřejmě ke vztahům patří i sex, který musím v rámci objektivity výkladu zmínit, i když cenzura si už zase při jakékoliv zmínce o sexu na nás brousí zuby, ale my se musíme držet objektivní skutečnosti. Pro Berany to znamená, že jinová Venuše a jangový Mars, stejně jako jinová Luna a jangové Slunce a mezi nimi se vyskytující Merkur znamenají buď aktuální ohrožení dosud ještě jakž takž fungujícího vztahu, popřípadě též vynucené „odloučení“ od milované bytosti, ale může to znamenat i „zradu“, ať už regulérní cynickou zradu nebo zradu mírnou, milosrdnou, téměř láskyplnou. Však to znáte ze života, nebezpečí každého delšího odloučení spočívá v tom, že automaticky začnou být upřednostňováni potenciální partneři a partnerky, kteří jsou blíže, čili na dosah (zpočátku většinou jen ruky, ale brzy se projeví již lehce naznačená přízračná síla sexu). Vzniklá situace se dá ovládnout a napravit pomocí principu Merkuru, čili komunikace, neboli, jak se lidově či předvolebně říká, když nemáme co nabídnout, tak alespoň něco slíbíme.
Druhé datum, 22. srpna je Venuše ve Vahách, přímo v opozici k Beranu (milovaná bytost si nekontrolovaně může dělat, co chce a také toho využije), Mars je ruku v ruce stále v Panně (mužský, jangový princip je v nastalé situaci značně oslaben), Slunce je prakticky mezi Lvem a Pannou a Měsíc je ve spojení s Jupiterem mezi Vodnářem a Rybami. Je to situace nesmírně složitá, v níž by snad pomohlo, kdyby se Berani, pokud nemají situaci pevně v rukou, oddali spíše meditacím, popřípadě modlení a kontemplacím. Upřímně řečeno, může prostě nastat v oblasti partnerství situace, v níž o dalším pokračování vztahu rozhodně spíše náhoda než logika a zdravý selský rozum.
U prvního data jsou z numerologického hlediska nebezpečné dvě osmičky, které stojí vedle sebe a v podstatě symbolizují nekriticky nadkritické množství jaderného, štěpného materiálu, u druhého data má špatnou symboliku 21. srpen (s odkazem na rok 1968, kdy se odehrála zrada přímo masová až nadnárodní).
Býk
Čistě z astrologického hlediska je pozoruhodné, že přímo uprostřed Býka se po celý srpen nachází Uran, planeta života, zatímco Černá Luna, znamení smůly, se od Býka nezadržitelně vzdaluje. Dá se očekávat, že po dlouhodobém neveselém vlivu Černé Luny budou mít Býci zhruba tak devět let pokoj od nečekaných starostí, drobných úrazů a jobovek a mohou se opět na čas stát pány svého osudu. Zdraví bude v pořádku, studium, popřípadě práce nebo i podnikání a samostatná práce, to vše bude fungovat podle toho, jak si Býci představují a jak si to naplánují. Mohou se vyskytnout lehké a poměrně snadno řešitelné problémy v dlouhodobém partnerství a co se týká změn s osudovým nádechem, tak se dá očekávat, že se nejeden Býk rozhoupe ke změně místa nebo stylu bydlení, což se může projevit nejenom menší rekonstrukcí koupelny, předsíně či kuchyně, ale i klasickým stěhováním – většinou by to bylo podmíněné pracovní nabídkou nebo bližší vzdáleností do školky či školy. Zajímavé datum, týkající se speciálně Býků je 28. srpen 2021, kdy dojde v Býku ke spojení  Uranu a Měsíce – v životě se to odrazí tak, že se ke konci srpna Býci s velkou pravděpodobností setkají s nějakou průraznou myšlenkou, ať už vlastní nebo cizí, která může kladně ovlivnit celý jejich život. Samozřejmě tomu mohou vyjít vstříc třeba i tím, že budou 28.8. od časných ranních hodin držet celodenní půst, podporovaný pitím černého čaje.
Blíženci
Mají zajímavé konstelace a dokonce jim k tomu vycházejí i příznivé a podnětné tarotové karty, znázorňující školu, studium, získávání a získání nových vědomostí nebo vyšší kvalifikace. V případě, že se jich to už netýká, tak si určitě alespoň něco zajímavého přečtou třeba na internetu nebo je to nečekaně, takříkajíc zničehonic, vsákne do městské knihovny. Nudit se rozhodně nebudou. Zdravotním problémům se s přehledem vyhnou, ať už půjde o Blížence očkované či neočkované, všechno bude v nejlepším pořádku a budou smět i cestovat. Je zde jedna zajímavá věc, které si hned na první šlehnutí oka všimne každý zkušenější hvězdopravec. Na začátku Blíženců je právě nyní Černá Luna, která se do současné pozice dostala ze sousedního znamení a přímo k ní, neboli Černé Luně v ústrety míří Měsíční retrográdní vzestupný Uzel. Co to ve své komplexní složitosti znamená? V podstatě jde o to, že Blíženci budou muset něco rychle zaplatit, aby nedošlo k nějakému účetnímu nedorozumění (to je onen neblahý vliv Černé Luny), ale současně se díky šťastné náhodě, kterou zde reprezentuje a vlastně i generuje právě již zmíněný vzestupný Uzel, potřebný obnos jak na zavolanou objeví na účtu. Jedná se o podobnou situaci, jako kdybyste najednou potřebovali několik tisíc na zaplacení neodkladné záležitosti a současně byste dostali v práci prémie či třináctý plat nebo byste vyhráli v loterii. Ale pozor, znám takové případy i z praxe, i když to zní jako poněkud přitaženého za vlasy. Celkově budou Blíženci s průběhem celého srpna 2021 spokojení.
Rak
V případě Raků není co řešit, Raci si budou připadat jako „vládci svého osudu“ a možná i jako „vládci osudů“, jako ti, kteří už dávno vědí, že podle nepsaných i psaných zákonů marketingu platí, že jak si kdo ustele, tak si také lehne. Těžko se potom, když čas oponou trhne, budou smiřovat s existencí parketingu, který jasně říká, že někdo si lépe ustlat ani nemůže. Rak patří mezi kardinální znamení, hned vedle Berana, Vah a Kozoroha a v současnosti jsou všechna kardinální znamení, kromě Kozoroha, který obsahuje Pluto, prázdná, což je celkově příznivé z toho hlediska, že můžeme očekávat od lidí, kteří nám vládnou, že konečně přijdou s nějakým zajímavým, užitečným a hlavně logickým raconálním rozhodnutím.
Vzhledem k příznivé orientaci trigonů mezi planetami v Býku a v Panně se dá soudit, že Raci dostanou nové pracovní nabídky (a může jich být hned několik, nemusí se v tomto směru osud projevovat jako skrblík), ale po kritickém zhodnocení všech pro a proti zřejmě nedojde k tomu, že by Raci měnili zaměstnání, povolání, práci či výdělečnou činnost, ani v případě, když je budou k sobě zvát a volat kamarádi, spolužáci nebo dobří známí. I v dalších oblastech života se dá počítat s tím, že u Raků, i když budou chtít ve svém okolí sami něco měnit a změnit, k ničemu zásadnímu nedojde. A možná to tak bude lepší. Současné konstelace jsou dost dobré k tomu, aby se Raci regenerovali a oddávali se tantrickým rituálům.
Lev
Co se dá čekat od Lvů, kteří budou do 21. srpna těžit z přítomnosti Slunce a od 22. srpna zase budou mít pocit, že je nikdo a nic neovlivňuje a mohou si dělat, co je napadne. Není zde v podstatě žádná síla, která by je mohla usměrnit či uzemnit. Na začátku, přesněji řečeno v první třetině srpna se mohou Lvi hřát na Slunci a na výsluní Merkuru, jinými slovy budou dostávat epochální pracovní nabídky a pokud některé nabídky nebudou zrovna nejlepší, není důvod, proč nad nimi přemýšlet, přijdou lepší a lukrativnější. Zdraví se bude jevit jako mimořádně odolné a vzhledem k tomu, že v pozici ke Lvu se nachází Saturn a Jupiter, mohou se po zbytek léta Lvi věnovat svým koníčkům a zábavám a pokud budou chtít mohou si klidně vyzkoušet i jaké to jde, když se žije podle hesla, po nás potopa. Stejně se jim nepovede zvednout českou neutrální uhlíkovou stopu, takže se dá říct, že ať budou dělat, co budou dělat, tak se díky tomu nic zvláštního nestane. Ochranní andělé budou Lvům prokazovat dobré služby po celý srpen i na začátku září.
Panna
V nejsložitější situaci budou během srpna 2021 Panny, které budou, často až pod antagonistickým působením Měsíce, Venuše, Marsu, Merkuru a Slunce. Je to podobná situace, jako když jdete po ránu na internet a teď se na vás vyvalí moře „fejků“, falešných informací a srandovních doporučení, která nemají žádnou cenu a nemá ani cenu čekat na nějaké metaforické vyvrcholení v podobně sedmé či deváté vlny všech bohapustých nesmyslů, které začnou nezadržitelně vířit kolem vaší pozornosti, dokud internet opět nevypnete. Ze zdravotních důvodů. Stejně tak si budou muset Panny dávat pozor, aby se „nezahltily“ všemi možnými i nemožnými infomacemi, kterých se na ně bude kontinuálně sypat ze všech stran skutečně požehnaně.
Jinými slovy, nejsou zde žádná osudová doporučení, co dělat, co nedělat, čemu se vyhnout a čemu naopak běžet vstříc. Všechno bude záležet na konkrétní nabídce a konkrétním rozhodnutí každé Panny. Mohu říct pouze sám za sebe, kdybych byl Pannou, neboli narozený v Panně, tak bych se raději sám k ničemu nerozhodoval, jen bych si tiše vyslechl „denní nabídku“, potom bych jen řekl, „bože, bože“, a šel bych se věnovat svým každodenním povinnostem, jako kdybych těch zbrklých zpráv ani nebylo. Samo od sebe, čili osudově nic nehrozí, ani zde nic nenaznačuje, že by bylo nutné se nějak před něčím chránit, snad jedině před nájezdy psychopatů, ale to už normální člověk, kterému to alespoń trochu ještě myslí, celkem snadno pozná.
Váhy
Příslovečně vyrovnané mohou být po celý srpen Váhy i s tím, že 16. srpna 2021 se do Vah dostává Venuše, což je něco jako Štěstěna nebo Kolo štěstí, planeta lásky, harmonie, vyrovnání, rodiny a vztahů a samozřejmě i toho ostře sledovaného sexu. Pokud mají Váhy fungující dlouhodobý vztah, mohou v něm snadno pokračovat i nadále, vztah bude fungovat, doslova bude šlapat jako hodinky, ať už normální nebo digitální, prostě fungující hodinky, akorát, že podle vztahu nepoznáte kolik je hodin. Pokud jste Váhy a žádný vztah nemáte a vztah chcete, můžete ke konci srpna a na začátku září, jak se říká, vyrazit do ulic, do společnosti nebo navštívit staré dobré známé (akorát nevím, kde, prostě se v tom musíte už nějak orientovat podle očkování a podle požadavků testu inteligence nebo čeho, prostě musíte osudu ukázat, že se vyznáte v tlačenici, protože nastává doba, kdy se poměrně dost nevyplatí, když se bez testů a bez očkování v tlačenici nevyznáte. Z téhož důvodu se odvážím tvrdit, že Váhy to mají současně dobré i trochu složitejší a to až do 30. srpna 2021. Potom se ve Vahách objeví planeta komunikace Merkur, která by měla všechno usnadnit a zrychlit. Takže, dejte tomu maximálně tak jeden měsíc a budete mít všechno, co se týká jak vztahů, tak i sexu a práce vyřešené a budete spokojené a vyvážené Váhy, kterých si bude každý vážit.
Štír
V polovině srpna 2021 se do Štíra dostane Měsíc, který s sebou ponese poměrně dost negativní konstelace, bude proto dobré se na to dobře předem připravit. Je vysoce pravděpodobné, že se Štíři postupně během srpna setkají snad se všemi „nástrahami“ osudu, které si dovedou představit. V práci jim řeknou, že asi už nebude možné pokračovat v plnění pracovních úkolů v původním pracovním stylu, ale neřeknou, co se bude všechno v pracovní rovině měnit a co zůstane stejné. Nakonec z toho bude jen „pocit nejistoty“, ale i když sám o sobě není pocit nejistoty nic jednoznačně škodlivého, tak na dobré náladě rozhodně nepřidá. Stejně tak se snadno stane, že se klasický Štír pohádá se svým partnerem, manželkou, manželem, může se jednat o celkem rychlou a svižnou hádku, ale za hodinu už nebude ani jeden vědět, o co se vlastně téměř do krve hádali. Pokud máte nový vztah a chcete jej pěstovat jak křehkou květinu ve skleníku, může se vám snadno stát, že do skleníku šlápnete a nezbyde vám, než si nechat zdát o podstatně odolnějším skle, u baráku opravíte severní stěnu a část střechy a do rána se vám rozpadne jižní strana, ani nebudete vědět, z které strany by se barák dal obíhat rychleji. Srpen bude rušný a pokud nemáte vyloženě smysl pro černý humor, tak vás moc bavit nebude.
Střelec
Střelec, neboli Sagitarius, zní vznešeně a většina Střelců se v posledním období dokáže i vznešeně chovat. V tomto znamení bude celý srpen Měsíční sestupný uzel, což není samo o sobě špatné znamení, ale funguje jako pověstná koule na noze, anebo v případě Střelců jako upilovaná muška u vzduchovky na střelnici. Je to malinké ztížení či zpomalení zejména v oblasti práce, financí, kariéry, což právě v období mezi Lughnasadem a Mabonem, čili obdobím Hojnosti a Sklizně, by bylo dobré vyrovnat rituály a silnou vůlí a s vůlí spojenou bezbřehou pílí. V konečném důsledku vám ani nemůžeme úplně doporučit bezstarostnou dovolenou a odpočinek, ale spíše práci na kariéře, aby vaše pověstná střela neminula cíl. Zdraví vypadá celkem dobře, ale říkám spíše „celkem“ než „vyloženě dobře“, protože bych si asi dával pozor na cestování, zvláště v dnešní době není od věci pečlivě vyhodnotit a zvážit, kam jedu, proč tam jedu, s kým tam jedu, na koho se mohu spolehnout a jestli by přece jenom nebylo lepší nikam nejezdit. Ne, že by se tady před námi jevily nějaké krkolomné alternativy, kterými vás osud překvapí, ale vzhledem k celkové situaci a svým způsobem i vzhledem k odpovědnosti vůči zdraví ostatních, bych prostě cestování vynechal. I když, jak říkám, není to zákon přírody, že když přece jenom někam pojedete, zvláště do zahraničí, že musí všechno skončit totální katastrofou. Spíše jde o takový ten vnitřní pocit zodpovědnosti a sounáležitosti k celku.
 
Kozoroh
Jak jsem již psal o kardinálních znamení, která jsou během srpna prakticky čistá a neovlivněná, tak jedině Kozoroh má ve svém znamení Pluto, možná se zeptáte, co to je, to Pluto, inu, je to taková planetka, kterou většina světa ani neuznává jako planetu, srovnatelnou s ostatními, jako třeba s Jupiterem, no nic… ale prostě v srpnu bude v Kozorohu a podle plutonské mytologie nepřináší nic obzvláště dobrého, spíše jen starosti, občas také dluhy, takže si musíte hlídat domácí rozpočet, abyste náhodou nemuseli koncem srpna žádat o příspěvek na bydlení. Ohledně takzvaných osudových záležitostí v podstatě nemusí Kozoroh nic řešit, pracovní záležitosti budou v pořádku, čili většina Kozorohů o práci nepřijde, pokud by se přece jenom mělo něco negativního v této oblasti přihodit, tak vše vyřeší na pracáku a potom se rychle najde nová práce a život posviští dál. Partnerství je takové trochu nijaké, čili se připravte na to, že když se budete chtít se svými partnery nebo i partnerkami bavit o barvité budoucnosti, budou se spíše snažit vyhnout rozhovoru nebo vás odbydou nějakou frází, jako třeba, „na co tak pospícháš?“ nebo, „proč bychom měli na současném stavu věcí něco měnit?“
Nicméně, je pravda, že nám někdy život bez „vývoje“ připadá, jako kdyby se zastavoval nebo nikam nevedl, ale na druhou stranu to zase není k zahození, když se nic neděje, protože ony se nedějí ani ty špatné věci, o kterých si myslíme, že by se snad ani dít neměly. Srpen bude klidný, trochu divočejší asi bude září, ale zatím ještě máte plno času se na to připravit.
 
Vodnář
Když se řekne Vodnář – a můžete si to i vyzkoušet, že někde ve společnosti vykřiknete zničehonic, Vodnář! Tak, všichni, kteří se věnují astrologii, automaticky vykřiknou, Saturn a Jupiter! Je to mimořádná událost, aby se v jednom znamení setkali tito dva titáni astrologie. Vodnáři budou požívat vážnosti před ostatními lidmi, všichni je budou zdravit první a je i možné, že pokud jsou Vodnáři na Olympijských hrách nebo tam byli, že se nějakým nesmazatelným způsobem zapsali do dějin. Být Vodnářem je v současnosti a zvláště během srpna poměrně dosti náročné, ale Vodnáři sami to unesou. Pokud se o něco již delší dobu snažili, najde jejich snaha během srpna 2021 své vyvrcholení, čili řešení a následující uspokojení. V podstatě se, co se týká Vodnářů vzhledem k ostatním znamením, ani nemusí nic řešit. Pokud se Vodnář chtěl rozejít, tak se rozejde, pokud chtěl navázat nový vztah, tak jej naváže, pokud chtěl sehnat další zaměstnání, tak jej sežene, dosáhne svého a nikdo jej nezastaví. Zdraví bude OK, pracovní vztahy budou v pořádku, podnikání bude fungovat jak dobře naolejovaný stroj. Život je boj a Vodnář k tomu suše dodá – tak ahoj!
 
Ryby
S Neptunem ve svém znamení budou Ryby poměrně úspěšné ve všem, co dělají a na co sáhnout. Jde jen o to, aby si nebraly příliš „velká sousta“. Všechno bude okolo Ryb a jejich snaží v pořádku, jen by si občas měli vzpomenout, jak se kdysi novináři ptali Philla Marlowa, pane Marlowe, jak to děláte, že jste tak úspěšný a on na to odpověděl, dělám jen to, na co stačím. Možná by to byl i dobrý návod pro většinu našich politiků, kteří se sice snaží, ale, jak známo, snaha sama o sobě zdaleka nestačí k dosažení úspěchu.
Ryby se mohou výrazně zdokonalovat právě díky Neptunu, v umělecké sféře, tady se dá říct, že Neptun je často lepší než výkonný mecenáš nebo šedá eminence, která dokáže zařídit jakékoliv dotace. Takže všechny Ryby, které píší, malují, vydávají knihy, popřípadě se věnují výtvarnému umění, zaznamenají během srpna výrazný úspěch a možná dostanou i nějaké zajímavé ocenění, popřípadě budou zavalené objednávkami ze strany lidí, kteří je dovedou ocenit. Osudově nic negativního nebo strašného nehrozí, takže stačí se věnovat své práci a výsledky se do září objeví.

Pro Dobrou kartářku Raven Argoni

Foto: Shutterstock

Komentáře jsou vypnuty.