Jak se bránit před energetickými upíry

Upír nemusí vždycky lačnit jen po vaší krvi. Každý z nás máme cosi jako neviditelnou energetickou zásobárnu. Můžeme si představit, že naše energie je něco, jako neviditelná krev nebo lymfa. Tato energie dává sílu stavit se překážkám, dává sílu tvořit, budovat, učit se, dává zdraví a chuť žít. Tuto sílu je potřeba si chránit. Často se lidé dostávají do kontaktu s druhými, kteří z nich tuto energii vysávají. Vysávají pocit štěstí. Život je najednou šedý ; a bez barev. Rozbolí hlava, pálí oči, nic se nechce, jste podráždění a usínáte za chůze. Naproti tomu upír má dostatek síly vyhlédnout si další oběť a zanášet jí svými jedy. Mohou přitom působit mile, ale jejich oběti se potom cítí unaveně a někdy i provinile za to, ze jim ten milý chudák tak vadil.

 

Bolí vás hlava, jste podráždění, padáte únavou

 

První příznaky, že jste obětí energetického upíra, jsou často velmi nenápadné. Jdete z práce a jste unaveni víc než obvykle. Přitom se v práci nic tak neobvyklého nedělo. Jenom ta nová paní od vedlejšího stolu působila sympaticky, ale když zapředla rozhovor, najednou jste se cítili iritovaní a smutní … Když jste se na to teď vzpomněli, začala vás bolet hlava.

 

Nechali jste se vysát?

 

Co se to stalo? Kde se to ve vás vzalo? Narazili jste na žrouta cizích energii. Takovýto žrout se nabijí psychickou silou lidí okolo sebe. Manipuluje s jejich náladami a vysává životní sílu, štěstí a duševní odolnost. Bude vám líto takového človíčka, budete soucítit a najednou začnete mít problémy, které jste nikdy předtím nemuseli řešit. Začíná to nenápadně, třeba tím, že jdete na poštu a zrovna vy musíte narazit na hodinovou frontu. Tam, kde běžně parkujete, není jediné místo a vy pak táhnete nákup okolo celého bloku, jste frustrovaní a vyčerpaní i z věcí, které lze řešit. Spouští se lavina nepříjemností otravujících život pozvolna, zato důsledně. Proč to přišlo? Přijali jste cizí jedy a nechali si vzít svou sílu.

Někdy energii nemusí odebírat pouze lidé, ale také některá zvířata, nebo místa. I takto můžete přicházet o životní energii, kdy její úbytek provází nepříjemné pocity vyčerpání. Někdy stačí pouze být s určitými lidmi na jednom místě.

 

O energetickém upírství ví své i psychologie

 

Takovíto lidé obvykle poutají pozornost svého okolí tím, že je zasypávají svými problémy. Někdy mají mimořádné herecké nadání a umí hrát dokonale roli nemilovaných a ukřivděných, aby získali váš soucit. Samozřejmě, že pokud budete mít problém vy, podporu od nich neočekávejte. Oni neumí poskytnout podporu ani pomoc, není to pro ně energeticky výhodné. Zato budete ještě více unaveni. Problém těchto energetických vykrádačů je v tom, že vůbec neumí dávat. Radost, pohodu, spolupráci, starost nebo zájem o druhé. Vždy jen berou, vždy za jejich problémy mohou druzí, oni jsou ti otloukaní životem, lidmi i situacemi. A naprosto nezaslouženě. Nejlépe je poznáte tak, že z nich přímo vyzařuje jejich životní krédo: „Oni za to můžou, oni mi ubližují.“ Chybu vidí jen zvenku, nikdy neřeknou, že se jim samotným něco nepovedlo. A když to sdělují, používají jemné výrazy, nikdy nejsou hrubí, nežebrají o soucit – vzbuzují ho, nikdy si přímo neřeknou o pomoc, ale páčí ji z vás tak dlouho, dokud se necítíte trapně nebo nemáte pocit viny za to, že s nimi nesoucítíte.

Pokud to jen trochu lze, vyhněte se kontaktu s těmito jedinci. Omezte setkání na minimum. Pokud možno bez emocí.

Přestaňte se zabývat tím, co vám říkají, protože většinou jsou jejich problémy velmi přibarvené, aby získali váš soucit a tím i vaši sílu. Tito lidé si libují v dramatech a v hereckých výkonech jenom proto, aby získali vaši pozornost a tím i kýženou energii.

Když už se vám nelíbí to, co takový energetický příživník říká, sdělte mu to klidně a bez emocí. Upíři s radostí vyvádějí své okolí z emoční rovnováhy a pak z toho těží. Když zůstanete chladní, přestanete pro ně být zajímavým zdrojem energetické potravy a zaměří se na někoho snadněji dostupného.

 

Nevědomí parazité

 

Tito lidé často energii odnímají nevědomky. Často si ani neuvědomují, že na vás parazitují. Nezřídka se jedná o lidi, kteří si nesou nějaká traumata, bolístku, nevhodné vzorce chování, avšak odmítají na sobě pracovat, odmítají s tím cokoliv dělat, pouze chtějí vzbuzovat lítost, soucit a tím čerpat z vaší síly, aby sami měli dost pro to se v tom plácat. Pokud se jim nepodaří nasát cizí energií a všechny svými problémy zahltit a zamořit problematickými energiemi okolí bez toho, že by se vlastním výzvám postavili čelem, se vše ještě zhorší. Nezřídka onemocní. I to však umí použít jako páku další vytěžování. Když jim však nabídnete řešení, nikdy nic pro změnu situace sami neudělají. Oni ve skutečnosti nehledají řešení, nehledají pomoc – chtějí energii vašich citů a nebo v horším případě šikovně hodí řešení svého problému na vás.

 

Nehledají pomoc, jdou po vaší energii

 

Zásobovat je svoji energií je jako lít vodu do prázdné studny. Buď budou sami chtít něco změnit a začnou u sebe, nebo jim není pomoci.

V celku se mi osvědčilo se na takové lidi podívat zpříma a se silou říct, že věřím, že oni vše zvládnou (sami). Poradí si. Mohou si poradit všichni, mohou i oni. V žádném případě nepřistoupit na jejich hru třeba typu já už chci umřít, k ničemu se nehodím, nemám a nikdy nebudu mít šťastné vztahy, všichni mě oklamali, lidi mi ubližují… Pokud se po takovémto střetnutí cítíte vyčerpaní, narazili jste na energetického upíra, kterému stejně nemůžete pomoci. Pomoci si může on sám. To by však znamenalo jistou ztrátu pohodlí, které nesou krádeže síly, a práci na vlastním růstu a rozvoji.

Jak rozeznat, že to není upír, ale skutečně člověk, který potřebuje pomoci? U takového člověka budete cítit zcela jiné energie, nebudete unavení, ani podráždění, a budete vnímat, že tomuto člověku skutečně pomoci lze a je to ve vašich silách. Pokud máte takovýto pocit, potom je to v pořádku.

 

Jak se bránit nedobrovolnému odčerpávaní energie?

 

Snažte se vyhnout kontaktům s takto toxickými lidmi.

Když už to jinak nejde, všimněte si řeči těla. Někdy zcela automaticky zkřížíte ruce i nohy, čili zamykáte se. Můžete se snažit takovému člověku nehledět přímo do očí. Spíše hleďte až kdesi za něj. Snažíte se držet si takové lidi ze svého osobního dosahu. Hlídejte si určitý kruh kolem sebe. V naší kultuře je vcelku běžné, že se na sebe lidé nemačkají, pokud možno ani ve frontách. Každý si udržuje jistý odstup. Je dobré představit si skleněnou neprůstřelnou stěnu, která odděluje vás a upíra. Jeho pomyslné blechy tak nemohou naskákat k vám. Často pomůže sprcha, nebo alespoň spláchnout ruce. V myšlenkách si přitom splachujete ruce nad tím daným člověkem. Tato technika je v jisté souvislosti přenášení energií uváděna i v Bibli… V různých kulturách je uváděno, že upíři nedokážou překročit řeku ani potok, protože je síla tekoucí vody oslabuje. Někdy pomůže i dobré vykuřovadlo. Kadidlo má nesmírnou moc držet nečisté síly daleko od vás a vás vyladit na lepší vibrace.

 

Nedejte se!

 

Existují i další metody, pro ty je však nutný výcvik a znalosti. Jak už doplnit energii, když se přese všechno cítíte oslabení? Nejdříve si vizualizujte energii, kterou vám dotyčný odebral, a skrze pomyslné zlaté síto ji pročištěnou natáhněte zpět do sebe tak, jako když vdechujete zlatý obláček do všech čaker najednou na jeden nádech. Předtím však je nutné i všechno černé a negativní, co daný jedinec naložil a poslal do vás, pomyslně spláchnout do zemského jádra, kde se vše vyčistí a vyhojí samo. Když jste si vzali svou energii zpátky, je dobré se vyladit na největší energetický zdroj, který je v naší sluneční soustavě, a tím je Slunce. Představte si jeho zlaté hřejivé paprsky a nechte jimi zahřát všechny své čakry a přijměte tuto blahodárnou a léčivou energii.

Mnoho síly přeje Helen Stanku

Komentáře jsou vypnuty.