I běžné sny mohou být o ukrývané vášni

Erotické sny provází lidstvo od samého počátku. Je v nich skrytá touha, obavy, bloky a poselství podvědomí, které se překládá do racionální řeči pomocí obrazů. Bylo by hloupostí se puritánsky odsuzovat za své sny. Cílem je pochopit skryté pochody nevědomí a využít je ve svůj prospěch. Máte-li erotické sny, je jejich význam celkem jasný. Málokdo ale ví, že i tak zvaný „běžný“ sen, kdy se vám zdá například o mladém muži, jelenu nebo důstojníkovi, i to může mít erotický význam.

DŮSTOJNÍK

Důstojníka ve snu potkati či viděti znamená u mužů, že někdo ve vašem blízkém okolí chce uvést pod svoji kontrolu vaše žádosti a touhy. Jde o vaši potřebu se eroticky projevit přes překážky někoho druhého. U žen takový sen však může znamenat, že potřebuje „zoficiálnit“, zveřejnit tajnou lásku nebo touhu, potřebu řádu a částečné podřízenosti muži.

KDYŽ VÁS VE SNU POKÁLÍ PTÁK

Všeobecně platí, že exkrementy ve snu i v reálném životě jsou předpovědí úspěchů a majetkového vzestupu. Pokud se vám ve snu zdá, že vylučujete exkrementy, pak to může znamenat v blízké budoucnosti úlevu při překonávání překážek. Naopak, jste-li ve snu pokáleni pak podle starých grimoárů to znamená, že máte strach, že nebudete druhými lidmi ve svém okolí přijati s náležitou důstojností. Může jít o závislost na sociálním mínění. Jde o nedostatek sebedůvěry a sebelásky.

ZDÁ SE VÁM O JELENU

Pokud se vám zdá o jelenu s velkým parožím, pak ženy touží po výrazných sexuálních zážitcích, síle a pocitu bezpečí. fTento sen u mužů má význam spíše předpověď o přicházejících dobrých příležitostech. Paroží se pojí s pocitem bezpečí a síly již od dob starých Keltů, kdy jeden z bohů Freyr (jaká náhoda, že z germánštiny nám zůstal výraz frajer) symbolizoval pulzující mužskou sílu magmatu v zemském jádru, která si hledala cestu na zemský povrch. Lidské kolektivní nevědomí nezapomíná na své archetypiální symboly.

KŮŇ

Kůň ve snu znamená velmi silnou potřebu sexuálních prožitků a mohutnou vášeň. Čím divočejší je ve snu kůň, tím silnější vášní snící člověk disponuje. Zajímavé je, že staré texty se zmiňují i o různých barvách koní a jejich významu. Například bílý kůň ve snu znamená mimořádné silnou potřebu duchovního a intelektuálního vzdělávání, propojení citů a sexu, naopak černí koně ve snu mohou znamenat potřebu extrémního sexu nebo hrozbu ohrožení zdraví snícího. Pokud ve snu rozpoznáte hřebce od klisny, pak hřebec znamená mužnost, sílu, schopnosti a útočnost, klisna potřebu harmonie, mírnost a vstřícnost.

KOHOUT

Kohout symbolizuje mužskou sexuální sílu. Podle toho v jaké souvislosti se vám o kohoutu zdá, může znamenat takový sen přehnanou mužskou agresivitu, nebo když se o kohoutu zdá ženám, může to být strach z nevybíravého sexuálního zájmu muže, který je jí nepříjemný.

NEHODA

Nehoda ve snu symbolizuje strach z toho, že se vám něco zlého přihodí. V sexuálním výkladu to znamená, že máte skrytou úzkost nebo obavu, že se blíží citová krize ve vztahu, na kterém vám záleží.

KOČKA

Kočka symbolizuje ženskost, sexualitu, sílu a prosperitu. Má význam jak pozitivní, tak negativní. Lze ji chápat jako tvůrčí a plodnou, ale i falešnou nejen v sexuálním projevu, ale i v běžném, či pracovním životě. V lidovém snářství černá kočka ve snu znamená zpravidla varování před zlem nebo neštěstím.

UpírkaUPÍR

Jaké by to bylo vykládání snů, kdybychom nezabrousili do hororové oblasti. Pokud se vám zdá o upírech, pak jste podle snářů člověk mohutných vášní a silného zaměření na prožitky. Může to také znamenat, že vaše pocity mají nadvládu nad rozumem a mohou vám někdy působit obtíže při jednání s druhými lidmi.

Zaznamenávejte si své sny buď do sešitu, který máte přes noc u postele, nebo si je zaznamenávejte jinak a později si je přepište. Snový deník by měl být psaný vlastní rukou, nikoli v počítači. Než po probuzení začnete psát, zkuste na chvíli zavřít oči a ponořte se do svých snů. Vzpomenete-li si na jeden obraz, potom vám paměť umožní postupně si vzpomenout na více sekvencí snu. Hodně se osvědčila citová analýza snů, kdy na levou stranu sešitu píšete obsah svého snu a na pravou stranu si píšete své pocit, postřehy a významy. Před zaznamenáváním svých snů nedělejte po probuzení ni
c jiného, protože čím bdělejší jste, tím hůře si na své sny vzpomenete.

Tak se naučíte své sny rozebírat a lépe pochopíte symbolice svých vlastních snů.

 

Text: Miroslav Musil

Komentáře jsou vypnuty.