Astrologie a co je dané

Astrologie je od nepaměti považovaná za královnu esoterických věd a byla vždy velmi uznávaná.

Horoskopy jsou využívané nejen na zjišťování budoucnosti, ale jde v podstatě o metodický výhled, vhled do různých záležitostí. Není vše striktně dané, nic není bezpodmínečné. Jsou pouze ukázané cesty a možnosti, které mohou být využity, pokud člověk chce a snaží se pro to něco udělat.

Ovšem nejdůležitější je znát svůj karmický úkol, to co se máme naučit a co máme pochopit. To lze vidět v datu narození, ale je potřeba znát přesnou hodinu a minutu narození i místo. Pak lze zjistit, v jakých životních oblastech má člověk karmickou zátěž, na čem má zapracovat.

Pokud bude opakovat stejné chyby, tak se nikam neposune, nebude se mu dařit a bude i nešťastný. Důležité je postavení Černé luny, která ukazuje oblast karmických dluhů a upozorňuje na naše slabiny, stejně jako karmické planety Saturn a Pluto.

Kromě vlastní karmické zátěže si lidé nesou i nevyřešenou rodovou karmu.  Pokud má člověk problémy například s financemi, v minulých životech mohl špatně zacházet s hodnotovým systémem, měl špatný žebříček hodnot, nesprávný vztah k penězům, k tomu co vlastnil. Budou mu nyní chodit do života lidé a situace, které mu budou chtít něco vzít. Přijdou zkoušky, zda je člověk v oblasti majetku a financí poctivý.

Příklad. Člověk, který byl v minulých životech zločinec, zloděj, pirát nebo okrádal jiné, tak nyní může mít velmi vážné problémy právě s penězi nebo s majetkem.

Řešení: Záleží na stupni karmické zátěže. Pokud je zde těžká karma, musí si to člověk odžít, žít v odříkání a ve skromnosti. Lze také karmu zmírnit tím, že člověk bude nezištně pomáhat jiným, bude pracovat na odpouštění, meditovat, tzv. zpytovat svědomí a snažit se o duchovní posun.

Renata Šťastná

Komentáře jsou vypnuty.