Den k uctění Matky Země

Dnes je to přesně 50 let, kdy slavíme mezinárodní den Země. Je to nejvhodnější chvíle proto, abychom poděkovali planetě, na které žijeme. Třeba prostřednictvím některých rituálů. Přečtěte si o nic víc.

Věřte, nebo nevěřte, když se naučíte dodržovat rituály, velice se vám uleví. Vnese to do vašeho řád a rytmus, který pomůže zvládat složité a nepříjemné životní situace. Slouží také k uzdravení našeho života v jakékoliv formě, fyzické, duchovní, citové. Pojďme si nejprve říct, jaký je rozdíl mezi rituálem a obřadem.
Rituál bývá často spojený s nějakým oltářem. Rituál můžete dělat sami, i ve skupině. Nashromážděte si na něj předměty, které nějak rezonují s tím, jaké smýšlení máte vy. Květiny, svíčky, kamínky, prostě cokoli, co chcete. U oltáře se hluboce soustřeďte a přemýšlejte o tom, čeho chcete dosáhnout. To se osvědčilo i našim předkům.
Obřad – je zase v podstatě ceremonie. Oslava události, která je mimořádná. Ne jen třeba svatba, ale i Valpružina noc, nebo Slunovrat. Zkrátka něco, co chceme uctít výjimečným způsobem. A může to klidně být i den Země, která nás všechny živí a crání a ke které se leckdy chováme macešsky.
V dnešním dni byste mohli vyzkoušet třeba rituál pro očištění vašeho domova, zahrady, kanceláře – zkrátka místa, kde se dlouho a často zdržujete. Může se tam totiž kumulovat negativní energie, která vás bude unavovat a škodit vám. Je dobré toto místo vyčistit. Představte si, že k tomu stačí obyčejná sůl. Nasypte jí do každého rohu místnosti a nechte ji tam přes noc. Zahradu posypejte a obejděte s ní dům.
Nechte si třeba také v misce vodu a vystavte jí slunečnímu i měsíčnímu svitu. Spojení se Zemí tak velice posílíte a když do vody namočíte ruce, nabije vás pozitivní energií.
Hell

Komentáře jsou vypnuty.