Výklad tarotu: Je nutné věřit věštbě, aby se naplnila?

Někdo si myslí, že to je dětinské, ale vy přesto věříte v tajemnou moc, která hýbe kartami? Ne všichni věří na duchy. Přesto ale každý, kdo se někdy tarotu na něco ptal, ví, že velmi často padají takové karty, které nepůsobí jako náhoda. Dokonce bývají moudré a mohou vás v životě posunout dál.

Věštění patří k magii

Není to magie, která přímo něco koná, protože výkladem karet se přímo na světě žádné změny nedějí. Jedná se však o magii poznání.

V magii platí zásada, která zní: dělejte něco tak, jako byste tomu věřili.

Představte si, že na vás někdo uvalí nějakou kletbu (což mu neradím dělat) a bude se tvářit a chovat tak, jako by tomu opravdu věřil. Ani nemusí. Stejně bude kletba fungovat a vám začne vznikat nějaká škoda. Nemusíte si být ani vědomi toho, že svou myšlenkou aktivujete nějakou energii.

Karty a energie

Karty jednoduše vibrují na nějakých energiích. Jsou plné symbolů, kterými jsou tyto energie označeny. I když tomu třeba vůbec nevěříte, stejné hledá zase stejné, a tak si o to více přitáhnete to, co máte.

A pak jsou tu ještě další energie. Řekněme, že to jsou duchové a géniové tarotu. Můžete se tvářit, že v ně věříte, a dokonce jim obětovat malou úlitbu ve formě zapálení vonné tyčinky, či vylití pár kapek lepšího koňaku na zem. Vytvoříte tak atmosféru jistého rituálu, kde se budou tarotové energie cítit skvěle a vy dokážete lépe zpracovat vzkaz, který pro vás moudré tarotové lamy mají.

Věřit na duchy také nemusíte. Tarot můžete vnímat i jako racionální nástroj. I když na souvislost mezi vytaženými obrázky a tím, co se vám v životě odehrává a co řešíte, nevěříte.

Věštba jako test

Můžete si připustit, že je to jenom náhoda. A věštbu potom brát jako test. Tak to ostatně dělá velká spousta lidí, která jen testuje. Připusťme si, že jsou velmi silní, protože jde o velmi tvrdý test.

Jak to chápat? Řekněme, že máte důležité rozhodnutí, například koupit dům k rekonstrukci a přetvořit jej tak, aby z něj byla vaše oáza klidu, nebo začít podnikat a zaměřit se na to, aby vám vaše práce nesla větší zisky.

Tarotové karty

Pak se zeptáte tarotu, co si o tom myslí. Ačkoliv tomu nevěříte, ani na energie, ani na duchy a pouze předpokládáte, že výsledek bude náhoda. Tak proč se ptát? Protože tímto způsobem vystavujete svůj dotaz nejtvrdšímu soudu. Soudu nevyzpytatelného osudu. Vrtkavého osudu.

Ptáte se a víte, že vám může padnout karta Desítka mečů, Věž, Ďábel, Viselec či Smrt. A co pak? Jak se k tomu postavíte? Budete si umět obhájit před sebou samým svůj plán tváří tvář tvrdé kritice?

Odpověď, kterou vám karty dají, můžete brát jako trénink, zkoušku kritiky a přípravu na to, obhájit si věci, které vás mohou potkat v reálném životě. Tarot je tedy také pro lidi, kteří nevěří ničemu, než vlastnímu rozumu a silné vůli. Kdysi měla jedna mladá maminka sen o vlastní firmě a stále jí kolem dokola vypadávala Desítka holí.

Karta Desitka holí

To je karta, která říká, že to nebude zadarmo a čeká ji přetížení závazky. Pokud se do toho pustí, měla by se připravit na tvrdou práci. Představa, že nestačí jen vyřídit si Živnostenský list, ale bude nejspíš nutné na nějakou dobu zapomenout na své pohodlí, výlety nebo kafíčka s kamarádkami, hodně lidí odradí.

Desítka holí ale také slibuje výsledky, když to člověk nevzdá a nepoleví. Dnes je to deset let a odhodlání oné maminky nic nenarušilo. Ano, pracuje víc než kdy dříve, ale její život se změnil a ona si splnila svůj sen. Stala se finančně nezávislou a schopnou uživit sebe i své děti a těm dopřává vzdělání nad běžný rámec… Nenechala svou šanci proklouznout.

Ať vám již padnou karty kladné, či záporné, to, jak se rozhodnete, je jenom na vás. Polovina úspěchu tkví v dobrém nastavení a v tom, že si budete věřit.

Pro Kartářky světla Hel

Foto: Shutterstock

Komentáře jsou vypnuty.