Nežádejte cizí neštěstí

Někdy je slovo rychlejší a vylétne dřív, než by se chtělo. Párem volů jej nelze vrátit zpět.

Jsou rody, o kterých se říká, že jsou prokleté. Třeba rod Kennedyů, ačkoliv je velmi mocný, vzbuzuje pocit, že je snad někdo proklel, protože hodně jeho členů zemřelo tragickou smrtí. Tajemstvím nejsou letecké i automobilové havárie, vraždy, sebevraždy, šílenství i věznění na psychiatrických klinikách. Závislost na omamných látkách, sexu i hazardu jsou vedle toho ještě relativně nevinné.

 

Někdo vám na ulici něco nabízí, či žebrá a vy ho odbydete. Pokud má ten dotyčný jisté dispozice, lehce na vás vypustí jedovatá slova, která mohou slabším povahám ještě dlouho vězet v hlavě.

 

Ačkoliv jste v tom vy nevinně, někdo z vašich předků se zamiloval a opustil rodinu a opuštěný, zrazený partner vyslovil prokletí. Vám se v každé generaci děje něco neblahého, protože nebyl vykonán rituál odpuštění a smíření. V české kotlině je známý případ herce Borise Rösnera, kdy jeho rod byl v minulosti prokletý tak, že se nikdo nedožil více let, jak pětapadesáti. Kletba prý byla vyslovena před třemi sty lety kdy jeho předek Sixtus probodl v souboji svého švagra a manželka Sixta jeho i jeho potomky proklela. Nikdo z nich se neměl dožít vyššího věku, než se dožil nebohý švagr – padesát pět let.

 

Církev dávala do klatby lidi, jejichž moc potřebovala oslabit. I mocní králové ztráceli podporu boží. V roce 1077 se vydal německý král Jindřich IV. pěšky k papeži Řehoři VII. Ten byl tou dobou u toskánské hraběnky Matyldy na jejím opevněném hradu Canosse. Král čekal pokorně tři dny, než jej papež přijal. Toužil sám volit biskupy do svých zemí a to se papeži nelíbilo. Jít do Canossy se tak stalo již navždy synonymem prosby odpuštění a sejmutí klatby.

 

Nechtějte cizí neštěstí

 

Kletba je záměrné sesílání energie neštěstí, křivdy a dokonce i smrti. Seslat kletbu je možné s užitím magických rekvizit, zvířat, krve, nářadí, či ohně. Někdy však stačí čiré zlo a hněv smíšený s nenávistí a vyslovení něčeho, co má druhému uškodit. Jsme ve víru energií a zlá slova mají větší moc, než by se mohlo zdát. Pak se mohou dít věci. Slovo vyletí lehce jako ptáček, ale může se vrátit jako kámen. K těmto slovům patří i kletby.

 

Jak je neutralizovat

 

Hlídejte si svá slova a myslete na to, že se vracejí. Snažte se myslet pozitivně. Snažte se usmívat a o druhých lidech mluvit pozitivně a vřele a okolí vám to bude zrcadlit.  Získá tak celý svět. Vlna pozitivního myšlení bude chránit vaše okolí.

 

Chraňte se před kletbou

 

Před kletbou a uhranutím nejvíce chrání čisté svědomí a vyrovnanost. Umění docenit vše, co je dobré. To se lidem zdá těžké a moc se to každý den nedaří. Pomohou i rituály, obyčejné amulety, či talismany. Posilují umění myslet pozitivně, zahánět zlé myšlenky a dokonce i kletby.

 

Učiňte žehnající gesto někomu, kdo vám učinil příkoří, či na vás vyslal vlnu negativní energie. Máchnutím vrátíte zpět to, co vám poslal.

 

Mocná ochrana před prokletím je také odříkání kletby pozpátku, tedy od konce.

 

Čarodějky se před kletbou chrání pentagramy. Vy nemusíte.

 

Noste sebou stříbro a různé krystaly, onyx, ametyst, záhnědu, tygří oko, či světlý a tmavý jantar. Světlý odráží sluneční energii a tmavý lunární. Pokud nemáte jantar, pak silou své vůle a imaginace vytvořte pomyslný jantarový, či onyxový plášť pokaždé, když se cítíte oslabeni a on vás ochrání.

 

Máte-li pocit, že na vás někdo něco poslal, udělejte si nálev z bodláčí a přilejte ho do své koupele. Poté se neutírejte, ale nechte vodu na svém těle oschnout.

 

Přestavte doma nábytek, případně se přestěhujte – to jsou také způsoby ochrany před kletbami, které mají přinášet životní smůlu a nízké sebevědomí. To naruší konstrukci kletby, změní energii celého bydlení a energii ve vás. Začnete jinak myslet, jinak se rozhodovat, jinak žít a zlomíte to, co na vás někdo poslal.

 

Pro Dobrou kartářku Helen Stanku

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Komentáře jsou vypnuty.