Runový horoskop – podzimní znamení a zdroje jejich síly

24.9.-4.10. Wunio
Lidé narození v energiích runy Wunio jsou spontánní, pracovití a vyzařují radost a štěstí, které umí čerpat ze samé podstaty bytí. Člověk jednoduše rád tady a teď. Jsou příjemnými společníky. Mají nápady, protože vychází z živlu vzduchu.  Umí se přizpůsobit měnícím se podmínkám. Také umí jemně druhé lidi přesvědčit o své pravdě, aniž by jim to činilo povětšího násilí. Ví, že s úsměvem se všechno zvládne lépe.  Jednoduše si počkají, až jim to dojde. Dodají však velmi nenápadně podměty pro to, aby to druhému došlo. V práci dotahují věci, na kterých jim záleží do detailní dokonalosti. Zřídka kdy se hádají a když už, tak to musí být atomový výbuch dlouho kulminované energie. Když nejsou v těchto stavech – to bývá zřídka kdy a rychle to odezní, umí být druhým oporou i útěchou. V léčitelství tiší bolesti a pomáhá při poruchách dechu.
Kámen pro štěstí: topaz, růženín

 Totem: Divoký kanec se zlatými štětinami

Barva: purpura, zelená

5.10-19.10 Eihwaz

 

Zrozenci pod runou Eihwaz vládnou mimořádnou vnitřní silou. Často mívají předtuchy, které se záhy vyplní. Svá tušení si však nechávají často pro sebe.

 Umí se přizpůsobit jakýmkoliv podmínkám. To, co by druhé položilo, zvládají bez větších námahy. Čím větší problémy řeší, tím větší sílu jim jejich runa umožňuje vynaložit. Těžkosti jsou pro ne životní lekce a ty je nutné zvládnout. Fascinuje je veškeré tajemno. Sami o sobě mají hlubokou víru. Ví, že když je zle vždycky mohou přivolat své ochranné anděly a ti jim pomohou. Pro druhé jsou silnou oporou. Pro starosti druhých vždycky naleznou nějaké řešení.

 Kámen pro štěstí: záhněda

Totem: pavouk

Ideální barva: tmavě zelená

 

 

20.10.- 3. 11. Pertho

 

Zrozenci této runy, která se překládá, jako Osud mají pro druhé posvátně tajemnou aureolu.  Nebojí se riskovat. Mívají vynikající intuici. Umí dotknout nevědomé, veliké moudrosti. Vnitřní hlas jim nejednou ukazoval tu správnou cestu. Intuice je umí vyvést ze všech nástrah. To, co je pro druhé chápáno, jako neštěstí zrozenci pod Pertho vnímají jako zkoušku, která je posune dál. Mají smysl pro předurčení, cítí, kdy nadchází příchod i konec dobrých časů.  Umí využít nečekané příležitosti, umí se seznámit se s někým zajímavým.  I kdyby jim rozum říkal, že jste se zbláznili, jdou si po svém vás ke svému štěstí. I zrozenci této runy bojují se svými stíny. Když spadnou se svojí životní silou dolů na své dno a ztratí víru, mohou učinit špatná rozhodnutí vedoucím k velkým ztrátám.

Jejich šťastným kamenem je onyx, totemové zvíře sova, dobře se budou cítit v purpurově červené barvě, také v černé a bílé.

 

 

4.11. – 18.11. jsou narozeni lidé ve znamení runy Mannaz

 

Runa Mannaz bývá také vnímána, jako runa úcty a pokory k životu i vůči druhému člověku. Lidé, kteří ji mají ve vínku bývají bezezbytku často oddáni jiným lidem. Blízkým, ale někdy také zcela cizím. Jejich výrazným rysem je loajalita.  Jsou otevření druhým lidem. Cizí lidé budou přáteli a přátelé téměř rodinou. Jsou šlechetní, a proto berou příchozí lidi bez výjimek, jako své učitele pokory, trpělivosti, charakteru a lidskosti. Jako zkoušky z nebe. Někdy je tato povaha dar a jindy prokletí. Na setkání s těmito lidmi se vzpomíná s láskou. Jsou velmi inteligentní a znají číst v srdcích lidí. Bolístky druhých jim nebývají lhostejné. Ženy tohoto znamení vyzařují sílu a ohromující magnetizmus. Protože jsou zrozenci v Mannaz sami v lidské kůži i oni si mohou bojovat se svými slabostmi a démony. Odvrácená runa Mannaz je o vnitřních krizích.

 

Zrozencům pod runou Manaz bude přinášet štěstí kámen ametyst, jejich totemové zvíře je beran, a může k nim ladit dobře bílá, zelená a červená barva.

 

19.11. – 3.12. Uruz

Lidé narození pod záštitou energie runy Uruz jsou velmi vytrvalí. Silní, nedají se lehce obelhat, ani okrást. Budou vzornými hospodáři a pečlivými pracovníky. Těžko se budou zlobit pro malichernost, ale když už se naštvou, může jim to vydržet dlouho. Lehce se dokážou ve svém okolí obejít bez lidí, kteří jim kradou jejich energii a nic za to. Tu ostatně umí velmi rychle dobíjet a jejich okolí se cítí v této společnosti dobře, protože každého dobijí. Když však odhalí vyčůranost, zřídka kdy se s tím mažou.

 a nebývá to dlouhé loučení. Mají rádi svěží energii a jasné cíle, které umí zdolat. Bývají i skvělými maséry, nebo psychoterapeuty.

Jejich nedostatkem v oslabení bývá nedostatek sebedůvěry.

Šťastný kámen: tygří oko, čerpají sílu z  živlu Země, posilující totem – býk,  barva zeleno – modrá

 

 

4.12.-17.12. Naudiz

Lidé narození pod runou Naudiz vnímají život a své putování po zemské pláni, jako jistou formu učení. Velmi tvrdého. Omezuje, svírá, blokuje a bolí. Mají pod kontrolu své emoce a životní lekce si vždy vybírají ty těžší. Ve své filosofii, že bez bolesti není zisku mají ohromný dar jít až do krajnosti. Mohou s osudem bojovat, nebo se zcela poddat. Ale teprve až padají na samé dno, řeknou dost. A mění svá rozhodnutí i směr. Pomoci jim může jejich partner, který jim vynahradí svojí péčí a láskou jejich šrámy. Pomůže jim nést jejich náklad a pomůže i na cestě jejich duchovního rozvoje.

Kámen – obsidián, totem síly – temný drak, barva: černá

 

Pro Dobrou kartářku Helen Stanku

 

 

Komentáře jsou vypnuty.