Lidé ve znamení runy Thurisaz 22.3.-5.4.

Jsou pod znamením ohromných sil. Jejich patronem je Ódinův syn Thor s Mjollnirem, svým legendárním kladivem.  Zrozenci runy Thurisaz jsou expanzívní, mají chuť poznávat svět, život a nové zkušenosti. Když vám podají ruku, mají pevný a rozhodný stisk. Z očí lze vyčíst rozhodnost. Jejich brada hovoří o síle vůle. Tam, kde se objeví, překvapují svojí energií. Ukrývají velké poklady nadějí. Znají síly dobra i zla. Když nemají jiné východisko, umí zaútočit. Jdou až o zvířecí pud, jako ukojit hlad a udržet se při životě. Nepotřebují ničit druhé, ve světě je dostatek pro všechny. Jde o to, chránit se před těmi, kteří si myslí, že jsou lepší, že mají lepší víru, boha, více peněz, před jejich energetickými ataky a nedovolí, aby je někdo oslaboval. Na to je runa Thurisaz velmi ochranná. Je dobré vzít v úvahu, jestli se někdy nemusí chránit sami před sebou.

 

  Ačkoliv ví, jak prorazit, při nových začátcích mívají první kroky obyčejně velmi těžké. Zaplétají se do sítě věcí a událostí a vybírají si ta nejsložitější řešení. To samé umí ordinovat i pro své nejbližší okolí.  Přitahují k sobě lidi, hledající pocit bezpečí. Věří ve vlastní sílu a výjimečnost. Bez kompromisu bojují za to, čemu sami věří. Stává se však, že v těžké chvilce teskní za někým, kdo vždy uměl vytáhnout černotu z jejich zraněné duše. V těchto lidech dříme vnitřní touha, která doufá, že bloky pominou a jim se podaří uskutečnit svá přání. Pokud se v nich probudí city, opravdové city, zároveň se uvolní nevyčerpatelný erotický potenciál. Chrání slabší.

Lidé v runě Thurisaz jsou skvělými policisty, ve vládní struktuře, guruové, vysoce postavení úředníci, umělečtí řezbáři, psychiatři, psychoterapeuti.

 

V partnerství jsou plní iniciativy, ale potřebují, aby bylo podle jejich vůle. Umí být velmi vášniví. Brání rodinu, partnery a přátele.

V práci jsou nezdolní, ale v jednu chvíli řeší sto věcí a někdy z toho mohou omarodit. Na stranu druhou vidí dál, než na špičku svého nosu. Když jsou oslabení, upadají do depresí.

Živel lidí Thurisaz je Vzduch.

Rostlina: růže, angrešt, rakytník

Strom: dub

Zvíře: medvěd

Barva: hnědá, červená, žlutá, khaki

Planety tradičně: Saturn, Jupiter, Mars. Konjunkce Mars – Jupiter

Kov: železo

Minerál: safír, rubín

 

V Tarotu bývá spojován s kartou Ďábel. Potom vnímáme její spojení trochu jinak.

Podle kabalistického Stromu života jsou zrozenci na duchovní cestě mezi sefirami Hod –

Tiferet. Jejich vize je vize harmonie a slávy. Motiv cesty je důvěra ve vyšší moc.

Hebrejské písmeno: Ajn (oko).

Ve své životní cestě mají dosáhnout toho, že si uvědomí potřeby druhých, ocení pravdu, věrnost, poznají důvěru, uslyší svůj vnitřní hlas.

Mají dosáhnout síly vůle, být tolerantní a otevření.

Přitom budou bojovat se slabou vůlí, nepoctivostí, sobeckostí, domýšlivostí, panovačností a vybíravostí, nejenom u sebe, ale na všech frontách.

Thurisaz jako talisman davá totální ochranu, vítězství, bez potřeby boje, uvolňuje od strachu, dává sílu zdolat nástrahy.

Helen Stanku

 

Komentáře jsou vypnuty.