Když mohu být s vámi

Podívám se do zrcadla a vidím svých 42 let. Někdy více cítím i váhu a náročnost své práce, kterou jindy zase vyvažuje radost, když slyším své spokojené klienty. Vždycky mě bavilo to, co dělám dodnes. Výkladům karet se věnuji od dívčích let. Kdykoliv měl někdo trápení hledala jsem způsob, jak mu pomoci. Pohled na výsledky mého působení mě hladí po duši a dává mi další energii, kterou předávám dál. Je to dokonalé perpetuum mobile. Zároveň každý nový klient je další zkušenností a i když se třeba po čase vrátí, vždy se objeví něco, co posouvá i mě. Stále se učím.

Z některých klientů se stali mí přátelé. Nikdo se s nikým nepotkává náhodou. Nad vším bdí osud. Někdy má dobré cesty a jindy jsou jeho zkoušky těžké. Nevybrala jsem si to, že umím osud vykládat, ale dělám to poctivě. Každý z nás někdy potřebuje pomocnou ruku. Já jí nabízím. Po celý život jsem chápala, že jsem se pro to narodila. Nikdy jsem lidi kolem sebe nijak nestrašila a vždycky jsem s nimi sdílela jejich radost, když mohli utvářet i s mou pomocí své životy k lepšímu. Zásadně nikomu svoji pomoc nevnucuji. Vím, že nevyžádaná rada je vždycky na obtíž.
Není hanba požádat o radu a pomoc, ale je velkou hanbou zneužívat slabostí druhých lidí. Věřím, že vás instinkt nasměruje tam, kde naleznete pochopení a opravdovou pomoc.

S láskou Helen Stanku

Komentáře jsou vypnuty.