Jarní čarování s matkou přírodou

 

 Země je naší matkou, naším domovem, z ní se rodíme, do země se po smrti navracíme. Prastaré bohyně Země přežily do dnešních dnů oděny do roucha Matky přírody. Jsme se zemí svázáni gravitací, žijeme na ní své životy, živí nás, poskytuje nám potravu, dává nám vzduch a vodu. Podle dávných mýtů byli lidé stvořeni z hlíny. Země symbolizuje stabilitu, spolehlivost, pevnost, bohatství a hojnost. Schopnost prožitku.  Magie Země je nesmírně mocná a funguje. V zemské magii tkví kořeny veškeré magie i ty, které se k zemskému elementu nevztahují, protože se na zemi alespoň odehrávají. Dnes se zaměříme na byliny. O síle bylin věděla své i naše bábina.

Našli jste svůj první čtyřlístek? 

O magické moci jetele a jeho ochranných účincích se vědělo lecos i u moudrých druidů. Naše bábinka radila dát čtyřlístek do boty lidem, kteří hledají lásku. Zatím je vždy zavedl správným směrem.

Na krásu naše bábi radila, ať si přivstaneme časně z rána a umyjeme si obličej v rose z konvalinek.

V době, kdy nebyly mobilní telefony, muselo někdy postačit chmýří z pampelišek. Stačilo jej fouknout tím směrem, kde se nacházel objekt zájmu a on se brzy ozval.

Malá, nenápadná bylina popenec obecný se svými drobnými modrofialovými květy má také ohromnou moc. Jedna vědma mě učila, zatím co jsme se brouzdaly vysokou trávou, že je potřeba pozorně sledovat, po čem šlapeme. Ukázala mi nenápadný modrofialový květ a řekla, že ty nejméně nápadné květinky mívají největší moc. Utrhla pár stonků popence a uvila z nich věnec. Byla jsem zvědavá, proč to dělá.

Věnec z popence pomáhá jasnovidnosti, probouzí parapsychologické vlastnosti, kdysi se s ním také  léčili otravy olovem, a chránil před morem. Kytice popence ve váze chránila domov od zlého. Stejně tak maceška trojbarevná přináší prorocké sny a chrání spící před nočními děsy a navrací klid.

Když si chcete posílit paměť, utrhněte si po dobu sedmi dnů každým večerem po jednom květu a říkejte si při tom jak skvělou máte paměť. Pár květů rozeměte mezi prsty, potřete si jimi čelo, pár schovejte pod polštář a pár vhoďte do ohně.

Přivolejte si lásku s vlčími máky.

Až porostou vlčí máky, otrhejte  pár květinám jejich červené plátky a usušte je. Počkejte na větrný den. Každému plátku sdělte jaký by ten váš budoucí miláček měl být. Poté dovolte větru, aby sebral vaše lístky. Nakonec adresáta najdou.

To květy pelyňku zase pomohou navázat kontakt s bytostmi jiných světů. Stačí je vysušit a potom pálit v kadidelnici na uhlíku. Také pomáhají harmonizovat čakry.

S láskou Helen Stanku

 

 

 

Komentáře jsou vypnuty.