Jak se bránit kletbám

  Každého z nás jistě někdy napadlo, jestli není prokletý. Protože se prostě nedaří, všechno se pokazí, zkrátka je všechno špatně. Poradím vám, jak se chovat, pokud se vás někdo pokusil proklít, a hlavně, jak se tomu bránit.

Pokud někdy úplně bezdůvodně cítíte splín, únavu a nechuť ke všemu, jsou způsoby, jak se potížím bránit, a pokud už je máme, jak se jich zbavit.

Jak poznáte, že vás možná někdo proklel? Mohou vám napovědět různé signály, ale myslete na to, že za většinu problémů, které máme, si můžeme samy.

1. Cítíte se nešťastně a nespokojeně, i když máte všechno, co byste si mohli přát

2. Máte vleklé zdravotní problémy a doktoři neumí odhalit jejich původ

3. Špatně se vám spí a pronásledují vás noční můry

4. Jste neustále ve stresu a unaveni, i když k tomu vlastně nemáte důvod

5. Našla jste ve svém prostoru nějaký záhadný předmět, a neumíte si vysvětlit, kde se tam vzal

6. Víte o někom, kdo vás nemá rád, a cítíte, že by kontakt s ním mohl přinést problémy

Jak se bránit uhranutí

Magický prášek je dobrý na vše a vůbec není těžké ho vyrobit. Stačí pár snadno dostupných bylinek a deset minut času. Jen musíte vědět, co v jaké situaci funguje. A jak na to?

Vždycky se vyplatí mít doma zásobu rozemletých nebo rozdrcených bylinek.

Vaše zdraví ochrání – eukalyptus, myrha, tymián, kozlík lékařský

Jak použít: Bylinky je potřeba rozsypat u lůžka nemocné osoby.

Vaši lásku podpoří – heřmánek, levandule, plátky růží, řebíček

Jak použít: Směsí byste měla posypat postel.

Proti zlým duchům – bazalka, olibanum, rozmarýn, heřmánek

Jak použít –  směs je třeba nasypat v místech, které je nutné očistit.

Bylinková poradna

Máta nade vše

Mějte na paměti, že máta léčí duši i tělo. Není těžké ji doma pěstovat a opravdu se to vyplatí. Podle řecké mytologie název pramení od názvu nymfy Melissy, která chtěla svést boha podsvětí  Háda a za trest byla královnou Persefonou proměněna v rostlinu. Osvěžující vůně Melissy – máty  zvětšuje  rozumové schopnosti, také ty nadpřirozené, které může povzbudit. Stačí si  odvarem z máty spláchnout vlasy.  Máta přináší štěstí, pomáhá myslet pozitivně i v těch  nejtěžších  okamžicích života. Probírá z apatie a zlepšuje komunikaci.

 Tymián na dobré sny

Kdysi tymián lidé nosili,  aby chránil před zkouškami  temných sil a aby podrážel zlo. Navíc uměl dodávat odvahu a vytrvalost postavit se nepřízní osudu. Mezi jednou z jeho vlastností patří také moc léčit  emocionální traumata a uklidňuje nervovou soustavu. Tymián také pomáhá navodit kvalitní sny a spánek. Abyste se dobře vyspali, stačí přidat špetku tymiánu do posledního jídla předtím, než ulehnete. A větévku tymiánu dát pod polštář.

 

Trocha kouzel

Zdraví

Nejlépe je čarovat při ubývajícím měsíci,  když měsíc svítí okny do vašeho pokoje. V té chvíli namalujte na podlaze kruh (vizualizace, křídou, solí, nebo svěcenou vodou).  Do kruhu postavte bílou a modrou svíci. Vezměte misku s dešťovou vodou (ideálně s vodou nabranou při bouřce). Ponořte do ní prst a dotkněte se své hrudi, čela a zátylku Myslete na to, že se cítíte silnější a silnější.

Strach

Během novoluní,  nejlépe v neděli můžete vzít černou svíci a udělat kouzlo proti strachu.  Na místo hned pod knot nakreslete symbol toho, čeho se bojíte, případně to několika slovy popište. Zapalte svíčku a počkejte, až se vosk začne roztékat. Ve chvíli, kdy překryje slova nebo symbol, řekněte svými slovy to, že svíce vypaluje i váš strach. Měla byste ale vědět, že toto kouzlo je pouze doplňkem pro možná terapie a nenahradí skutečné léčení u psychologa, nebo psychiatra.

Peníze

Až bude přibývat měsíc, vyberte si neděli nebo středu. Pořiďte si zlatý klíč (stačí žlutý kov), který bude určený jen na tento rituál. Klíčem vyryjte na bok zelené svíčky slovo ,,blahobyt“. Zapalte svíci a požádejte měsíc, aby naplnil kouzelnou silou váš klíč, a ať vaše peníze rostou tak jak to roste měsíc. Klíč je potom potřeba nosit v peněžence a nikomu nedovolit, aby se ho dotknul. Při rituálu můžete dům provonět kadidlem, nebo mátou.

Hledání spřízněné duše

Toto kouzlo se dělá během úplňků nebo novoluní. Připravte  dvě růžové svíce, křišťál, a dvě černé růže. Stoupněte si do magického kruhu,  před svíčky položte růže, zapalte je (svíce) a řekněte nahlas, jak moc toužíte po lásce, nebo spřízněné duši. Požádejte Slunce i Měsíc, ať vám pomohou v hledání a poděkujte za jejich pomoc.

Ochrana

Kouzla na ochranu se nejlépe dělají při ubývajícím měsíci, tedy v době od úplňků k novoluní.  To je správná doba pro odvracení negativní energie.

Novoluní

Kouzlo ochranného bílého světla se dělá jen během novoluní. Namalujte na podlaze kruh, klekněte si do něj,  a postavte před sebe 3 bílé svíce. Zavřete oči a představte si, že vás obklopuje bílé světlo. Světlo vás chrání dokonale a vše zlé se vám vyhne. Nic špatného na vás nemůže. Ve svých myšlenkách opakujte –  moje světlo je moje zbroj – odhání vše špatné.

Úplněk

Při svitu měsíce v úplňku zapalte modrou svíci a dělejte nad ní pohyby, jako byste od sebe něco odháněla. V myšlenkách si opakujte: posílám zlo tam,  odkud to přišlo,  ať už se ke mně nikdy nevrací. Sfoukněte svíčku a ukončete rituál.

Nejsilnější obrana

Proti prokletí pomůže to, když znáte znění kletby a sedmkrát ji odříkáte pozpátku. Pokud nevíte, dejte na svou intuici a řekněte, co vás napadne. Případně vyhledejte odbornou pomoc. Proti černé magii se prodávají ve specializovaných čarodějnických obchodech černé svíce s červeným knotem. Ty dokážou negativní energie ve vašem okolí přeměnit na pozitivní. Pokud ale momentálně nevíte co, leckdy pomáhá motlitba. Upřímná. Žádný energetický útok netrvá dlouho a vyladěním se na vyšší energie prostřednictvím motlitby k vašim andělům strážným, nebo k Bohu vždy pomůže.

Kouzlo pro druhé (jablečné)

Jak se nevinné jablko stalo zbraní pohádkové čarodějnice? Ve středověku čarodějky nosili jablko u sebe, aby se navzájem rozpoznaly. Jablko přineslo vyhnání Evy z Ráje. Je symbolem plodů moudrosti. A slupky jablek slouží také k lidovým věštbám.

Pokud na někoho myslíme a chceme pro něj dobro, stačí napsat jeho jméno na jablko a dobře ho schovat. Ten, jehož jméno, jste napsali na jablečnou slupku, bude v bezpečí, dokud jablko někdo nezničí.

Pro Dobrou kartářku Helen Stanku

Komentáře jsou vypnuty.