Elixír mládí a krásy

Dostal jsem zajímavý dotaz. Existuje nějaký magický postup pro omlazení těla i duše? A věřte, nebo ne, já sám určité postupy používám. Nejedná se o recepty z magických grimoárů, zato se osvědčily.

Šest minut denně jóga a voda

Na obnovení pružnosti a dynamiky těla, energií i výrazného zlepšení myšlení (tedy duševní, energetické i tělesné omlazení) skvěle působí jógické cvičení Pozdrav slunci (podle André van Lysebetha, já ho cvičím 5x) a hned na to tibetské omlazovací cvičení Pět Tibeťanů (podle Keldera). Celé to zabere maximálně 6 minut. Pozdrav slunci zlepšuje dynamiku těla i mysli, Pět Tibeťanů bojuje proti stárnutí. Pokud zacvičíte obě tyto sestavy, pak budete během dne rozhodnější, dynamičtější, zvládnete mnohem více práce a po velmi krátkém čase přestanete vnímat stresy. Dokonce se tato cvičební kombinace osvědčila i u depresí. Během dne se mi hodně osvědčilo pít dostatek čisté vody – já mám na telefonu nastavené upozornění a každou druhou hodinu vypiji tři deci.

Šťávu ze syrových brambor znala i má babička

Z potravin se mi jako omlazovací prvek dokonale osvědčila šťáva ze syrových brambor. Brambor patrí k rostlinám země, tak jako kostival, mochna, jedlovec, celer petržel a pýr. Šálek této dobroty každé ráno na lačný žaludek vám dodá sodík, síru, fosfor a chrom – díky tomu vám dokáže nádherně vyčistit pleť – například začnou mizet „stařecké skvrny“, zjemní vrásky, zlepší činnost slinivky břišní, výborně působí při cukrovce, vysokém krevním tlaku a při onemocnění ledvin.  Mně po jednom týdnu zmizely z prstů ztvrdlé bradavice. (Umýval jsem si bramborovou šťávou ruce.)  Zeštíhluje postavu – tady se osvědčil jeden šálek ráno a pak šálek večer. Podle některých studií červené a fialové brambory zastavují růst rakovinových buněk, žluté a oranžové brambory zase zlepšují zrak.  A protože je šťáva ze syrových brambor zásaditá, skvěle působí na zažívání.

Šťáva ze syrových brambor má obrovské účinky na zlepšení cirkulace krve v těle, bojuje proti zánětlivým onemocněním, jakým je například artritida, bolesti kloubů nebo bolesti zad. Skvěle bojuje s akné a s ekzémy, snižuje špatný cholesterol a má detoxikační účinky. Tím, že odstraňuje z těla kyselinu močovou, pomáhá jak preventivně, tak akutně při dně.

V kosmetice ji můžete použít v boji proti vráskám, zpomalí šedivění a vypadávání vlasů, zabraňuje celulitidě.

Jedno důležité varování na závěr:  nikdy nepoužívejte šťávu z naklíčených brambor. Květy, klíčky a nať brambor obsahují jedovatý solanin (což je nervový jed). Stejně tak ho obsahují staré nebo namrzlé hlízy.

Znáte silvestrovské věštění z brambor?

Na Silvestra se také z brambor i věští. Připraví se tři brambory. Jedna nechte neoloupaná, druhá oloupejte na polovic a třetí bramboru oloupejte celou. Dejte je pod postel a až půjdete  spát, jednu vytáhněte. Holá znamená, že přijdete na buben, z poloviny oloupaná je o tom, že ani dobře, ani špatně…neoloupaná věští, že se vám bude dařit a výrazně si polepšíte…

Magie Venuše

A nakonec to, co radím dobrým kamarádkám, když jdou na rande. Venuše je patronkou krásy, radostí, diplomacie i lásky a hojnosti. Stačí se na ni vyladit tak, že si představíte zelené světlo vycházející z vaší hrudi. Tím se obklopíte. Venuše se postará o to, aby bylo ve vás TO. To, co nikdo nedokáže definovat, ani popsat a potřebuje to rozluštit. Mona Lisa je slabým odvarem. Je to lepší, než drahé prádélko. Světlo nikoho neuhrane, pouze nabízí cosi, co je nutné prozkoumat. A věřte si. Máte na to. Není krásnější řasenky a stínů, nežli spokojená a sebejistá jiskra v oku.

 

S přáním všeho dobrého váš Mirek Musil

 

Komentáře jsou vypnuty.