Chiromantie aneb umění číst osud z lidské dlaně

Starodávné a velmi oblíbené věštění z rukou má kořeny snad ve švech starodávných kultur. Není snad nikdo, kdo by si nevšiml, že co ruka to originál a čáry, pahorky, tvary rukou a prstů se u každého liší, dokonce i u dvojčat.

Mění se od narození v průběhu života až po stáří. Někomu čáry přibudou, jinému se zvýrazní a jinému zase zmizí. Doslova vědní odvětví, které tyto změny, tvary čar, rukou a vztahy k našemu životu a osudu se nejvíce zabývá především indická chiromantická škola. Zatímco u nás jsou masově rozšířeny především kartářky, v Indii to vedou rukoznalci, kteří své malé živnosti provozují na ulici za rušného provozu a za několik rupii vám rádi řeknou, kdo jste a co vás čeká. Faktem zůstává to, že i současná věda se zabývá vztahem tvaru ruky na naše životy.

Chiromanté rozdělili lidskou ruku a to jak dlaňovou tak hřbetovou část, tak i zápěstí na několik částí a každý z těchto částí odpovídá jednomu z astrologických nebeských těles. Jedno každé nebeské těleso v sobě nese jisté informace a vyzařuje jistou energii. Mars energii agresivity a schopnosti se prosadit, venuše vypovídá o našem citovém životu – jak se stavíme ke vztahům, co hledáme a jak se chováme. Merkur zase vypovídá o našem umění mluvit a prosadit se na úrovní obchodní. Nejen části rukou, ale i prsty patří jednotlivým tělesům. Palec venuši, jupiter ukazováčku, saturn prostředníčku, slunce prsteníčku a malíček merkuru. Dále můžeme najít čáry života, hlavy, srdce, osudu, marta a další. Podle jejich tvaru se dá určit to, co nás čeká či naše povahové vlastnosti.

Často kladená otázka je, zda se věští z pravé nebo levé ruky. To záleží na zkušenostech každého vykladače osudu. Já pracuji s oběma a držím se vědomostí z indické školy. Na levé je pro mě osud a ukazuje mi na povahu a charakter člověka, co stojí přede mnou. A na pravé vidím co se svým životem a osudem dělá, co blokuje, čemu se vyhýbá, co se mu podařilo rozvinout a celkově budoucnost. Věštění z chiromantie je trochu jiné než věštění z karet nebo astrologie. Na karty se můžeme ptát na budoucnost, kartám můžeme pokládat otázky buď a nebo, ptát se i na jiné možné cesty pokud se rozhodneme jít jinou cestou, vidíme věci více detailně. Astrologie je podobná a je více analyzující. Pouze jen dobří astrologové vidí i jiné než předem dané cesty a mohou nám poradit jak se čemu vyhnout. Astrologie řeší člověka velmi obšírně. Chiromantie je právě podobná vice astrologii. Osud, povaha, karma – to lze vše vyčíst, ale otázku – když změním práci, co bude? Neumí. Zato však může nabídnout jednoduchou cestu jak sama sebe pochopit a nahlédnout co nás bude čekat z širšího pohledu od narození až po smrt. Varuje nás před negativními stránkami povahy a vypichuje ty pozitivní a také i ty, které jsou zakrnělé a je potřeba je oživit a rozvíjet.

 

autor: https://www.dobrakartarka.cz/katalog-kartarek-cr/966/kartar-daniel/

 

Komentáře jsou vypnuty.