Máte doma léčivé minerály?

Z naší pošty

Můj přítel stále nosí v kapse několik kamínků a tvrdí mi, že některé kameny mohou pomáhat při různých nemocech. Je to pravda nebo je to jen jeho přesvědčení, tedy placebo?  Viktorie.

Dobrý den, Viktorie.

Placebo je věc lidské psychiky, silného přesvědčení, víry. Vibrace je věc tzv. objektivní reality, je to fyzika. Podle velmi staré tradice, která se vine lidskými dějinami jako červená nit zpět až do dob starověkého Egypta a Babylonu či Sumeru se věřilo, že drahé kameny mají léčivou moc. Nalezené mumie mají ve svých zábalech polodrahokamy a drahokamy, v tabulkách s klínovým písmem jsou tisíce let zapsány postupy, které pro vyléčení chorob doporučují používat k podpoře a zlepšení zdraví přesně určené kameny. V dnešní době víme, že všechno v celém vesmíru je projevem energie. Podle toho, jak atomy a molekuly vibrují, vytvářejí projevy hmoty. Svoji typickou vibraci, chvění, vyzařuje vše také navenek. Něco jiného vyzařuje například kámen a něco jiného voda.  Tyto vibrace na sebe působí ve vzájemné interakci. To je fyzika, kterou uznávají i největší skeptici. Například vibrace tepla a chladu známe všichni a nikoho se zdravým rozumem nenapadne, aby to popíral. Podle stejného principu mohou působit vibrace určitých kamenů na stav lidského organismu a tím mohou pomáhat při uzdravování.

Dokonce se některé kameny používaly nejen při uzdravování, ale i při ochraně před negativními energiemi a při magických rituálech. Například o lapisu lazuli se traduje, že je to kámen mágů a léčitelů, protože výrazně posiluje jejich energie. Křišťálová koule je pro věštce skvělým nástrojem na rozdíl od koule skleněné, která má jiné vibrace a tudíž i jiné působení.

Podívejte se pro zajímavost, které kameny mají podle přesvědčení bioenergetiků jaký vliv na zdraví člověka:

Achát

Traduje se, že posiluje funkce mnoha vnitřních orgánů, čistí tělo od jedovatých látek včetně nikotinu. Příznivě působí při porodu, zastavuje krvácení, léčí nemoci kůže i popáleniny, odstraňuje apatii. Má příznivé účinky proti skleróze, zahání žízeň. Všestranné léčivé účinky achátu tedy prodlužuje život.

Akvamarín

Svého nositele chrání před nepřáteli, odstraňuje deprese , vyhání lítost, zbavuje pocitu viny, vede k přemýšlivosti a výřečnosti. Přináší pevná přátelství. Odstraňuje vyčerpanost, oční potíže i bolesti zubů.

Ametyst

K ametystu se váže mnoho legend a pověr. Kámen např. přináší velkorysost, zdraví, věrnost, umožňuje moudrá rozhodnutí, navozuje spojení s jinými lidmi, zesiluje schopnosti dobra a zabraňuje výbuchům hněvu. Pomáhá odstraňovat strach ze stáří, samotu, tíseň, pomáhá při bolestech hlavy, omezuje účinky radioaktivního ozáření, pomáhá při cukrovce, padoucnici, usnadňuje porod. Omezuje růst tukové tkáně a podporuje imunitní systém. Je vhodná i pro duchovní meditace.

Aventurín 

pomáhá přestát všechny důležité změny v životě včetně nemocí, přináší přátelství a věří se také, že má možnost navázat spojení s mimozemskou energií. Pomáhá při očních potížích a při nemocech kůže.

Azurit

dodává sílu a vytrvalost.  Používá se jako podpůrný kámen téměř při všech nemocech v součinnosti s jinými kameny.

Beryl

je mu přisuzován příznivý vliv při léčení očních chorob, jater a střev, při chřipce, žloutence, skleróze i rakovině. Ženám pomáhá léčit ženské nemoci, zastavoval krvácení a usnadňoval porod. Kámen navozoval spánek , odstraňoval škytavku a byl prospěšný i ve věcech lásky. Věřilo se, že svého majitele činí veselým, bohatým a šťastným.

Citrín

rozvíjí intelektuální tvůrčí schopnosti a pomáhá tak nelézt řešení při začátcích nových projektů. Starším lidem dodává energii. Léčí záněty slepého střeva, podporuje imunitní systém, chrání před negativními účinky záření.

Fluorit 

traduje se, že pomáhá odstranit bolesti zubů, nedoslýchavost, zpevňuje kosti, zpomaluje růst rakovinných nádorů.

Granát 

zvyšuje vitalitu svého majitele, činí ho veselým, chrání před zlými sny i falešnými přáteli i nepřáteli. Podporuje fantazii. Pomáhá při nemocech krve, srdce, při chudokrevnosti i různých zánětech, upravuje hormonální poruchy. I u nás se věřilo, že chrání před uhranutím.

Chalcedon 

je kámen přátelství, štěstí a duševní inspirace. Posiluje tělo, léčí horečku, usnadňuje porod. Zapuzuje problémy a ponechává jen sladké starosti lásky.

Chrysopras

mírní bolesti, ostří zrak, je kamenem úspěchu i naděje. Vyrovnává srdeční rytmy.

Jadeit

 pomáhá při ženských nemocech, odstraňuje skleslost, zvyšuje imunitu organismu, odstraňuje poruchy plodnosti.

Jantar 

příznivě působí na nemocné rakovinou. Navozuje spojení s přírodou, přináší spokojenost, odstraňuje úzkost.

Jaspis

podporuje chuť k jídlu, chrání před nočními můrami. Dříve prý pomáhal jako prostředek k zastavení nejrůznějších krvácení, při léčení ženských nemocí, snižování horečky. Připisuje se mu také vliv při léčení rakoviny. Červené jaspisy působí nejsilněji, zelené jsou méně účinné.

Karneol 

byl odedávna pokládán za kámen krve; zastavuje krvácení, snižuje horečku, tiší rozbouřenou krev, uklidňuje, odstraňuje trému, pomáhá při neurózách a depresích, při onemocněních trávícího traktu. Karneol je vhodný při popáleninách a při ozáření.

Korund 

léčí závrati a zabraňuje těhotenství. Nejvzácnějšími odrůdami korundu jsou:

Rubín 

chránil věřící před úklady ďábla a byl ochranou proti moru. Pouhý jeho dotek zastavuje krvácení. Přináší dobré zdraví, optimismus, klidné promyšlené jednání. Odstraňuje bolesti hlavy.

Safír 

zaručoval nesmrtelnost a přinášel dobré myšlenky, pocty a bohatství. Ochraňuje před úrazy a zlomeninami.

Krevel (hematit)

byl znám ve starém Řecku jako zastavovač krve. Proto byl talismanem proti krvácení. Tiší prý krev i hněv. Doporučuje se při léčení dlouhodobého smutku, pomáhá zbavit se lítosti i zklamání. Napomáhá tvorbě bílých krvinek. Zesiluje paměť a zmírňuje artritické bolesti kloubů.  Hematitové náramky či náhrdelníky pomáhají normalizovat krevní tlak  a čistit krev.

Křišťál 

je nejvhodnějším nerostem ke zhotovení pendlu (siderického kyvadla). Přisuzuje se mu úleva při vnitřních i srdečních nemocech, při leukémii a býval používán proti žízni vkládáním pod jazyk. Chránil čistotu duše a přinášel radost; je vhodný k meditaci, protože zvyšuje duchovní sílu.

Lazurit  (lapis lazuli)

se doporučuje pro meditaci a telepatii. Léčí nespavost, melancholii, nemoci žlučníku, horečku, pomáhá při očních chorobách, neutralizuje jedovaté látky v těle, posiluje tkáně a doporučuje se při rakovině. Od nositele prý zapuzuje neštěstí.

Malachit 

podporuje vytrvalost, dodává tělu energii. Je doporučován při očních chorobách, vředových onemocněních, špatné funkci srdce a proti padoucnici. Odstraňuje škodlivé látky z těla a omezuje růst tukové tkáně.

Obsidián 

posiluje víru, je vhodný jako prevence proti infekčním a virovým nemocem, pomáhá při zažívacích potížích. Umožňuje řešit množství úkolů, kteří na vás kladou jiní; dodává víru ve vlastní schopnosti.

Olivín 

chrání svého majitele před smůlou a neštěstím. Býval používán jako znamenitý lék proti zimnici a neduhům srdce, pomáhá při zánětech a střevních chorobách, odstraňuje z organismu toxické látky, podporuje duševní inspiraci a soustředění.

Opál 

je vhodný pro soustředění, podporuje uskutečňování vytyčených dílů, harmonii přátelství, rozšiřuje duševní inspiraci, pomáhá při očních chorobách, leukémii a padoucnici.

Pyrit 

pomáhal při léčení jaterních chorob.

Růženín 

je velmi oblíbený kámen přinášející ničím nepodmíněnou lásku. Růženín odstraňuje skleslost mysli a dokáže být dobrým „kamarádem“ svého majitele.

Smaragd 

ostří vtip, umožňuje vidět do budoucna, přináší bohatství, spokojenost. Působí proti zánětům a nemocem krku. Léčí řadu nemocí.

Sodalit 

odstraňuje strach z nemocí, dodává odvahu. Zmírňuje potíže vzniklé nadměrným pitím alkoholu, kouřením a přejídáním. Posiluje imunologický systém.

Turmalín 

zvyšuje imunitu, upravuje činnost srdce, pomáhá při chudokrevnosti a zánětu spojivek, usnadňuje porod, léčí dětské nemoci. Chrání před negativní lidskou energií.

Tygří oko 

svého majitele činí odvážným, sebevědomým.

Tyrkys 

Dodnes je užívají afričtí šamani, Tibeťané a Indiáni. Věří se, že pročišťuje nervová centra a upravuje tělesné funkce. Pro příjemnou modrozelenou barvu byl pokládán za lék očních chorob. Doporučuje se při léčbě chorob získaných od zvířat. Působí proti toxickým látkám v těle, zamezuje nadměrnému hubnutí.

Vltavín 

Je to také oblíbený kámen užívaný senzibily a některými ufology se snahou o spojení s mimozemskými civilizacemi. Vltavín vyzařuje pozitivní léčivou energii, čímž odstraňuje únavu, malátnost a zvyšuje imunitu organismu. Zmírňuje a odstraňuje bolesti hlavy.

S přáním všeho dobrého Váš Mirek Musil

 

Komentáře jsou vypnuty.