Harmonizace s krystaly

Kameny mají uzdravovací moc. Jejich energie a vibrace pomáhají jak hmotnému tělu, tak naší duši.

Každý máme nějaké potíže. Zdravotní, partnerské, ekonomické. Pochopitelně se jich snažíme zbavit. Krystaly vám mohou pomoci je výrazně zmírnit.  Jedny z prvních zmínek o léčení krystaly můžeme najít už v raných védských a taoistických textech. Podle těchto tradičních filosofií je každý kámen obdařený schopností předávat svou energii prostřednictvím vibrací a posilovat tak určitou stránku našeho života. Dle východních učení vůbec nejlépe fungují, když se přikládají na příslušné čakry, neboli energetická centra v těle. Stačí si je však vzít do rukou a inteligentní energie si najde vlastní cestu, kde pomoci.

 

Co jsou čakry

Čakrami proudí energie do našeho hmotného těla. Obecně nejznámějších je sedm základních. Každá vibruje v jiném energetickém rytmu, s jinou frekvencí, je spojená s různými orgány a přísluší jí jiná barva. Je-li proudění energie příliš silné, nebo naopak příliš slabé, vzniká nerovnováha jak v těle fyzickém, tak astrálním, v takzvaném nehmotném dvojníkovi našeho těla. Když taková nerovnováha trvá moc dlouho, můžeme onemocnět. Na těle, i na duši.

7 Korunní  čakra

Barva čakry je bílá. Je to centrum spirituality, takže pokud jí budete posilovat, měla byste dosáhnout vnitřního klidu a míru. Jen je potřeba, aby byla sladěná i s ostatními energetickými centry v těle. Pokud je blokovaná, můžete trpět úzkostnými stavy, depresemi, nebo dokonce sebevražednými sklony.

Jaké kameny pomáhají

Pomohou vám čiré, nebo bílé kameny, například křišťál nebo křemen.

6 Čelní čakra

Barvu má modrou a její špatné fungování může způsobit bolesti hlavy, nebo migrény. Říká se jí třetí oko. Toto energetické centrum je spojené s naším vnitřním zrakem a duchovní silou. Když energie touto čakrou špatně proudí, můžeme mívat například špatný odhad na životní situace.

Jaké kameny pomáhají

Modré, nebo fialové, například lapis, nebo safír

5 Krční čakra

Světle modrá čakra spojuje hlavu a tělo. Jejím prostřednictvím komunikujeme a ona odpovídá za naše myšlenky i emoce. Pokud je otevřená, dobře se nám vyjadřuje a nemáme problémy v kontaktu s ostatními. Pokud ne, mohou problémy dojít až k astmatu, nebo dokonce roztroušené skleróze.

Jaké kameny pomáhají

Světle modré kameny, jako je tyrkys, nebo akvamarín

4 Srdeční čakra

Jak její název napovídá, je nedaleko srdce, uprostřed prsou. Její barva je zelená a jde o čakru vztahů – jak těch s okolním světem, tak i citů, které chováme sama k sobě. A když jde o srdce, jde samozřejmě i o lásku. Když je srdeční energetické centrum zablokované nebo v něme nergie proudí jen málo, můžete trpět nemocemi srdce.

Jaké kameny pomáhají

Růžové, nebo zelené, jako růženín a tyrkys

3 Solar plexus čakra

„Žlutá“ čakra je umístěna přímo na našem solaru, tedy kousek nad pupíkem. Její správné fungování nás činí šťastnými a vyrovnanými lidmi. Pokud právě tady něco drhne, může se stát, že onemocní játra, slezina, či žlučník.

Jaké kameny pomáhají

Žlutě zabarvené, například jantar, nebo citrín

2 Sakrální čakra

Ta je zase mezi pupíkem a pohlavím. Barva ji symbolizuje oranžová a je spojována se sexuální energií, vztahy a city. Když je v pořádku, funguje i vztah. Pokud ne, můžete mít různé nemoci vaječníků. Muži pak trpí problémy s prostatou a varlaty.

Jaké kameny pomáhají

Kameny zbrvené do oranžova, například zlaté tygří oko, nebo některé opály

1 Kořenová čakra

Ohnivě červená čakra ztělesňuje základní lidské potřeby. Chceme jíst, pít, nebát se ničeho, být v teple a pohodlí. Ničeho Je to čakra země, umístěná mezi konečníkem a pohlavními orgány. Pokud je v nerovnováze, mohou vzniknout problémy s močovými cestami, nebo střevy.

Redakce

 

Komentáře jsou vypnuty.