Bylinkový horoskop

Zjistěte, která bylinka je vaší patronkou a co to pro vás znamená. Přijďte na to, jak vás vnímají ostatní lidé a které vlastnosti a povahové rysy u vás převládají. Bylinkový horoskop vám také napoví, na co si dávat pozor u svého zdraví.

Pelyněk (21.03 – 20.04)

Zajímavost: Pelyněk je sice hořký, ale pro některé účely naprosto nepostradatelný. Například při výrobě slavného a čarovného alkoholického nápoje absintu.

Zrozenci v pelyňku jsou silní a energičtí. Ale ze svých předsevzetí dokážou slevit. Milují adrenalin. Stále hledají nové zkušenosti. Drží se toho, že vždycky jde jet rychleji, dostat se dále, prožívat vše ještě krásněji. Někdy tyto výstřelky hraničí až s bláznovstvím. Mají vysoké nároky na druh, nejvíc ale stejně na sebe. Lidé v pelyňku umí vzplanout jako zápalky, a kvůli tomu se často dostávají do konfliktních situací. Slova se jim derou na jazyk rychleji, než myslí. Potřebují zapracovat na svých způsobech. Tak, jako se rostlinky neptají, kde zapustí kořeny, ani tito lidé si moc hlavu nelámou nad tím, komu přišlápnou nožku a vesele si vypouštějí ze svých kořenů látky, které okolním rostlinkám vadí. Tam, kde rostou, se ale daří hojnosti.

Pampeliška (21.04 – 21.05)

Zajímavost: Chcete poslat milé osobě zprávu? Foukněte do chmýří pampelišky k tomu, komu je určený vzkaz a myslete při tom na obsah zprávy.

Pampelišky milují vše, co jim život nabízí. Samozřejmě čím je to lepší, zářivější, výhodnější, tím jsou spokojenější. Protože však vědí, že nic nepřichází jenom tak samo, bez předchozí vytrvalé práce, jsou schopné vytrvale pracovat do úmoru, aby mohli sklidit ovoce své práce. Pampelišky se nespokojí s průměrem. Chtějí to nejlepší. Spí rádi v damašku, používají luxusní kosmetiku, debužírují a pijí vybraná vína. Ne vždy ale jejich oblíbené speciality prospívají jejich organismu. Pampelišky často mívají problémy s udržením své váhy. Jsou náchylné k infekcím v oblastech krku a dýchacích cest. Hrozí jim i potíže se srážlivostí krve.

Konvalinka (22.05 – 20.06)

Zajímavost: Rosa sesbíraná z konvalinek dříve, než je ozářilo slunce, byla považována za kouzelnou. Pokud si jí někdo potřel obličej a nechal oschnout, získal jeho obličej přitažlivost a krásu konvalinek.

Konvalinky spojuje jejich zvláštní smysl pro humor. Jsou to lidé dvou tváří. Jedna je usmívající se a milá a ta druhá je učiněná Gorgona- výbušná a krutá nestvůra. Střídá nálady, jako jaro počasí. Tady neplatí žádná pravidla a není snadné předvídat, co přinese následující chvilka. Je často velmi zvědavá a zajímá ji celý svět. S největší radostí cestuje a poznává vše nové a nové lidi. Většina zrozenců v konvalinkách má dvojí metr. Jeden pro sebe a ten druhý pro okolí. Zásady, které hlásají, platí pro druhé, ale nikoliv pro ně samé. Trpívají na angíny a mívají problémy s revmatismem.

Rebarbora  (21.06 – 22.07)

Zajímavost: Rebarborový koláč patří prý k těm pokrmům, které  podporují milostné touhy, jsou tedy vlastně jakýmsi afrodisiakem.

Rebarboře se dá věřit. Má silně rozvinutý ochranitelský pud. Ráda bere pod svá ochranná křídla všechny potřebné. Má silně vyvinutý smysl pro spravedlnost. Je důstojná. Nevýhodou je, že někdy je té její péče příliš. Potom se stává pro druhé zátěží. Rebarbory si cení rodinného život a rády tráví v rodinném kruhu s nejbližšími co nejvíce času. Často jsou zdi jejich domovů jakýmsi ochranným valem před negacemi lidí z okolního světa. Rebarbory mají velmi citlivé zažívání. Trpívají na ledviny a záněty močových cest.

Třezalka (23.07 – 22.08)

Zajímavost: Podle lidových tradic se večer před svátkem sv. Jana Křtitele ustlalo lůžko z třezalky. Ten, nebo tedy jeho duch, poté večer přišel a ráno bylo vidět, že je na lůžku otisknutá jeho hlava. Takto posvěcená třezalka měla poté mimořádně účinnou moc léčit lidi i zvířata.

Třezalka dává svým zrozencům sílu a vytrvalost. Lidé pod její ochranou jsou pevní, vědí, co chtějí a znají cestu, jak toho dosáhnout. Nejsou zvlášť trpěliví, když je to nutné, umí si poradit s emocemi. Třezalky jsou sympatické, umějí být i vůdčí, někdy dokonce až despotické. Není jim lhostejný osud druhých lidí a často berou pod svá ochranná křídla ty, kteří potřebují pomoc a podporu. V momentě, kdy se ochraňovaná a podporovaná bytůstka postaví opět na vlastní nohy, náhle mívá prozření. Je překvapena tím, jak složitou povahu třezalka má a odchází bez slůvka poděkování, či rozloučení. Třezalky mají problémy s vysokým tlakem a srdcem. K tomu často podléhají depresím. Perfektně umí skrýt problémy s vlastním sebevědomím.  Třezalky ,,umírají“ na rýmu, ale pokud jim bude něco vážného, často se o tom okolí nedozví vůbec nic.

Čekanka (23.08 – 22.09)

Zajímavost: Podle jedné německé pověsti se v čekanku proměnila dívka, která sedm let čekala plačíc u cesty na svého milého, jestli se už nevrací. Modré kvítko u cest roste dodnes.

Zrozenci pod ochranou čekanky neztrácejí chladnou hlavu ani v nejtěžších situacích. Umějí čerpat z bohatých životních zkušeností. Jsou rozvážní a moudří. Je na ně spoleh. Sice raději volí činy než slova, tedy často mlčí, ale dobrou radu i podporu v těžkých chvílích umějí poskytnout. Dokáží briskně analyzovat situace a vyhodnotit vhodná řešení. Jsou pracovití a vydělané peníze vydávají s maximální rozvahou. Často podporují značnými částkami ušlechtilé věci.  Mívají problém se zažíváním a trávením, s kožními vyrážkami a alergiemi. Umí si však pomoci alternativním způsobem.

Rozmarýn (23.09 – 23.10)

Zajímavost: Rozmarýn v překladu znamená mořská rosa. Patří mezi nejléčivější a nejvoňavější bylinky vůbec.

Zrozenci ve znamení rozmarýnu bývají známý elegáni, mívají skvělé vystupování a jsou oslnivý. Skvělý smysl pro humor jim zajišťuje, že mají kolem sebe neustále spoustu přátel. Nedbalý střih, nenápadný make-up, pečlivě vybraná ležérní elegance. Ta pečlivost je viditelná i v jejich domovech. Vždy čisto a uklizeno.  Zařízení vybírají vkusné a jednoduché. Stejně pečlivě, jako k sobě a k domu přistupují k práci. Vědí, že práce je nejenom zdrojem příjmů, ale také uspokojení. Jedou však v rovině zdravého úsudku. Tito zrozenci mívají problém s krevním tlakem a možná proto si často stěžují na studené ruce a nohy.

Vřes (24.10 – 21.11)

Zajímavost: Vřes se už po staletí používá k barvení látek. Výsledkem je bud hořčičně žlutá, nebo zelenkavá.

Zrozenci vřesu se ode všeho distancují a většinou vypadají vyčerpaně a chladně. Ale je vedlejší co říkají a jakou masku nasadí, právě oni potřebují ze všech našich horoskopových bylinek nejvíce pozornosti, tepla a lásky. A proč? Jejich tvrdost je pouze brněním, jež je má bránit před zraněním. Dlouho vám budou nedůvěřovat. Pokud se vám však podaří sejmout jejich krunýř, můžete v nich získat nejlepší přátele. Zrozenci ve vřesu jsou mistry manipulace a svoji pravou tvář odhalí jenom zřídka kdy. Bývají pány situace a řízení druhých jim přináší satisfakci. Jsou inteligentní. Na druhé často rádi nahlížejí z patra. Jejich slabým místem jsou kosti a v neposlední řadě zuby. Pokud se budou vyhýbat návštěvě zubaře, koledují si o problém.

Máta  (22.11 – 21.12)

Zajímavost: Jméno máty vzniklo ze slova myšlenka, protože čaj z ní byl užíván pro zjasnění mysli a studium.

Máty jsou veselé, rády se baví, někdy jsou až lehkomyslné. Snaží se tvářit inteligentně a často když si nejvíce myslí, jak jsou dokonalé, bývají druhými vnímány, jako buránci. Okolí je pro ně často jenom obecenstvem v jejich vlastní režii životní, divadelní hry. Když zůstávají dlouho na jednom místě, začnou se rychle nudit, a proto je to táhne tam, kde ještě nebyli. Ženy máty mohou trpět na rozšířené žilky a obě pohlaví na močové cesty.

Šťovík  (22.12 – 19.01)

Zajímavost: Šťovík je kyselý a nesmírně zdravý. Od nepaměti se přidával jako dochucovadlo do jídla.

Tajuplní zrozenci šťovíku bývají uzavření do sebe. Řídí se zásadami, které důsledně dodržují. Vědí, co chtějí. Vždy si stanoví plán a podle něj konají. Vynikají tvrdohlavostí a neústupností. V jejich životě nenajdete příliš prostoru pro improvizace. Práce je jednou z jejich nejvyšších hodnot a bývají pro ni ochotní rezignovat i na vlastní radůstky, a potěšení. Neholdují luxusním zbytečnostem a jejich rodina bývá touto asketičností ovlivněna. Na své okolí bývají přísní a vyžadují, aby si každý plnil své povinnosti do puntíku. Myslí si, že důležitější než přitulení je finanční stabilita rodiny. Zrozenci šťovíku ohrožují problémy s kostmi a páteří. Také mohou mít náběh na revma. Často jim „dřevění“ nohy.

Dobromysl  (20.01 – 18.02)

Zajímavos ověstí je mnoho. Svazek dobromysli chrání na den sv. Valburgy před čarodějnicemi. Panna Maria uložila Ježíška na lůžko z dobromysli. Hospodář přidával čeládce dobromysl do jídla, aby ji ochránil před hady, byla veselé mysli a zastala více práce.

Zrozenci pod ochranou dobromysly obecné si nejvíce cení volnosti a nezávislosti. Jsou individualisti. Bývají velmi zvědaví a mají nesmírně veliký okruh zájmů. Pořád na sobě pracují a ssvoje znalosti prohlubují.  Okruh přátel nemusí mít velký, ale jejich přátelé jsou ryzí. Nemají potřebu s nimi být v každodenním kontaktu a některé neviděli i několik měsíců, když se potkají je, to však, jako by se viděli naposledy včera. Dobromysl někdy působí věčně zasněným dojmem. Není větší omyl. Dobromysl vždy přesně ví, co říkáte, a je v dokonalém obraze. Je velmi citlivá. Zajímá se o druhé, ale protože si od nich často přebírala doslova náklad starostí, až se sama pod tou tíhou prohýbala, raději se už drží stranou. Trpívají na bolesti hlavy a nespavost.

Vlčí mák  (19.02 – 20.03)

Zajímavost: Na Kypru byl Vlčí mák zasvěcený bohyni Afrodité. Ve středověku byl považován za čarodějnickou rostlinu, ze které se míchaly Čarodějnické masti. To se ještě přidalo sádlo, konopný květ, kořen černé čemeřice, topolové pupeny a hašiš.

Zrozenci Vlčích máků jsou věčnými snílky. Každodenní stereotyp jim dělá problémy. Mají potom hlavu obtěžkanou chmurami. Neradi se sami rozhodují. Jsou citliví, rychle vzplanou, ale poté se stáhnou a většinou přijmou stanovisko okolí. Oplývají bohatou fantazií a ta se s realitou někdy dalece míjí. Možná právě s onou fantazií má hodně společné i jejich další častý rys – citová nestabilita. Mívají problém dát najevo své city. Umí být nelítostní. Často prochladnou a mívají sklon k depresím. Ani s páteří to u nich není žádná legrace.

Text: Helen Stanku

Komentáře jsou vypnuty.