Světelné znamení?

K Zemi letí kometa, která se na obloze objevila v době, kdy se v Číně zase objevil koronavirus. Může to mít to nějakou souvislost? Až zhasne kometa zhasne i epidemie?

 

Spatřil jsem kometu

oblohou letěla…

Jarek Nohavica

 

V historii byly komety vždy dávány do souvislostí s vážnými jevy. Přinášely převážně špatné zprávy. Věštily války, epidemie, nebo přírodní, či jiné katastrofy. Hlásily radostné zrození i temnou smrt. Narodil se Ježíš, zemřel Caesar, Konstantin Veliký, Attila, nebo Mohamed…

Komety byly v historii vždycky chápány jako znamení. Důležitá a pravdivá. Ta, která něco opravdu zvěstovala. A jak je to s tou, kterou zaznamenali na observatoři Atlas? Ta je na Havaji a 28. prosince 2019 si tu poprvé všimli nového kosmického úkazu. Přesně v těchto dnech začala epidemie Covid 19 v Číně. Zajímavá konvergence. Kometa se k nám přibližovala po celá staletí a vynořila se z hlubin vesmíru proti souhvězdí Raka. Ve zvěrokruhu to znamená na začátku znamení Lva. Pak se kometa přesouvala směrem k Severnímu pólu. V březnu 2020 byla sice vidět jen teleskopy, ale už teď víme, že během dubna a května se bude pohybovat na západ. Mine jasnou hvězdu Capella- Goat. Velmi jasná bude v polovině května, pak bude nad severozápadnem v souhvězdí Persea. Nejblíže zemi bude 23. května a nejblíže Slunci bude 31. května. Pravděpodobně zmizí v jeho záři.

Můžeme se těšit na konec této krize?

Prostřednictvím teleskopického dalekohledu jsou zaznamenána videa, kde kometa, která se jmenuje Atlas září tak trošku jako zvláštní kaňka z akvamarínu. S malým ocáskem, na pozadí hvězd.  Když bude v květnu plápolat v plném jasu, její ohon bude velký asi jako sluneční disk. V červnu bude kometa vytvářet smyčku oproti souhvězdí Orionu, které v létě vidět není možné. Začne rychle mizet, protože se dostane dál od Slunce a Země. Od července začne klesat zpět do hlubokého Vesmíru a postupně zmizí z dohledu i těch nejsilnějších dalekohledů. Vrátí se do svého temného doupěte někde v souhvězdí Raka, nebo souhvězdí Lva. Jestli odejde epidemie i s kometou Atlas uvidíme… Budeme doufat.

Hell

 

Komentáře jsou vypnuty.