Věštění z ohně

Věštění z ohně svíček.

Toto věštění je bezpečné tehdy, pokud nenecháte svíce bez dozoru a lze je provádět pouze v úplném bezvětří. Chcete li znát odpověď na vaší volbu ano-ne, postačí dvě svíce stejné barvy. V místě kde není průvan svíčky postavte a pojmenujte je. Jedna bude mít jméno Ano, druhá se bude jmenovat Ne. Svíce zapalte. Ta svíce která dohoří jako první je nejlepší volbou.

Chcete li znát svoji budoucnost připravte si tři stejné svíce. V místě kde není průvan a ani vítr je rozestavte do tvaru trojúhelníku a zapalte. Když jedna hoří jasněji než ty další, čeká vás velmi  šťastné období, aniž by jste se toho nadáli. Je li plamen na svících tlumený o pozitivním období nemůže být řeč. Plameny pohybující se v kruhu věští osobu stojící proti vám, čili nepřítele a jeho konání. Jiskření svíček je také negativní znamení. Pokud svíce hoři stále, nepřerušovaně a klidně, nic zvláštního se nestane a život bude proudit klidně dál bez větších změn.

Máte doma jenom jednu svíci a chcete vědět co vás čeká? Svíci zapalte nechte jí hořet několik hodin v místě bez průvanu pod vaším bedlivým dozorem a položte jí otázku  na odpověď ano-ne. Posaďte se a svíci po celou dobu bedlivě sledujte. Když hoří rychleji levá strana svíce , je odpověď ne a pokud hoří rychleji pravá strana odpověď zní ano. Ptáte li se na budoucnost, pravá strana svíce znamená štěstí a naopak.

Cítíte se stále churaví a bez energie?

Vezměte červenou svíci nesoucí energii ohně a požádejte svými slovy tento živel o navrácení síly a zdraví.

Věštění z ohně v krbu.

Rozpalte v krbu oheň. Když vzplane hned, je to známka toho, že z něho lze věštit. Příliš dlouhý podpal ohně vám říká, že dnes není pro věštění vhodný den. Rychlé rozhoření ohně vám nese první zprávu a to, že můžete očekávat v brzku hosty. Opak věští déšť. Když hoří plameny do jedné strany více, znamená to, že k vám přijde co nevidět láska. Pokud oheň praská více než obvykle, mějte se na pozoru, a vše si pečlivě hlídejte, salamandři vás takto varují. Prudké zaburácení ohně do komínu varuje před hádkou. pokud je uprostřed ohně prohlubeň, je to signál toho, že se vaše problémy co nevidět srovnají samy. Jiskry vlétávající do komína věští novinu. Myslíte na někoho, kdo není doma a přemýšlíte jak se mu asi daří? lehce oheň prohrábněte hráběmi. Pokud oheň vzplane, znamená to, že se dotyčnému vede dobře a je šťastný.

Věštit lze i z uhlíků.

Když uhasne oheň a změní se ve žhnoucí rudočerné uhlíky vhoďte na ně trochu vykuřovadla , jemuž se říká Azraelův oheň. jde o směsici stejných dílků jalovcového, santalového a cedrového dřeva. Směs se prudce rozhoří, hned však uhasne a vy se dívejte upřeně do uhlíků , jaké vám salamandři kreslí obrazce. Všimněte si těchto tvarů a podle jejich významu můžete věštit. Např. Obruč je svatba, kříž varuje, hvězda nese štěstí. srdce lásku …

Pro alchymisty oheň symbolizoval přeměnu materií v jiný stav skupenství a také duchovní proměnu člověka. Snad každý někdy vhodil do plamenů ohně fotky, či dopisy od lidí na které by chtěl zapomenout s nadějí, že jim pomůže byť symbolicky uvolnit se od minulosti, starých pout a očistit se.

Jmelí, jako amulet proti ohni

Aby jste se krom jiných opatření pojistili před ohněm i magicky, použijte jmelí. To vložte do zdrhovacího plátěného sáčku a vnořte do chladné vody. Poté jej odneste do středu vašeho domu, nebo alespoň tam, kde se v domě cítíte nejlépe.

Závěrem dodám jedno staré přísloví : „Poctivého nepálí!“

 S láskou Helen Stanku

Komentáře jsou vypnuty.