Synchronní výklad tarotových karet

O své zkušennosti s výkladem tarotových karet se s námi podělila známá kartářka:

Kolikrát se lidé ptají na budoucnost, co je čeká (a nemine) nebo jak se mají rozhodnout, popřípadě se chtějí zorientovat v nepřehledné situaci, přijdou na karty, aby problémy, které zrovna řeší, mohli vnímat z jiného úhlu pohledu, protože si říkají, že jim třeba něco uniká nebo hledají více inspirace k dalším nápadům a jak občas slyšíme, potřebovali by „trochu nakopnout“. Slyšíme otázky jako: Proč se se mnou partner rozešel? Proč se mnou přestal komunikovat? Jak to, že se mi nedaří posunout náš vztah ani o kousek dál? Znamená snad Velká Změna, která nás podle karet čeká, konec všeho nebo se jen končí jedna z četných etap či kapitol mé knihy života?

Je celkem pochopitelné, že se často smysl vyložených karet našim klientům nelíbí, budoucnost ve skutečnosti nebývá tak lákavá, jak bychom si představovali, takže lze slyšet otázky, jako, proč by měl náš vynikající podnikatelský nápad skončit bankrotem a jak to, že se naše vložené peníze změní v ekonomickou ruinu? Copak nám opravdu hrozí insolvence či osobní bankrot? Šlo by ty karty zamíchat a rozložit ještě jednou?

V tarotových kartách se dost špatně čte čas. Víte, že se něco stane, víte i celkem přesně, jakou ránu od osudu můžete očekávat, ale nevíte, kdy se to stane. V astrologických konstelacích se zase dobře čte čas, víte kdy a bezmála i v kolik hodin se něco stane, ale zase nevíte co. Pokud se obě metody vhodným způsobem zkombinují, tak víte poměrně přesně, co, kdy a jak se stane, čili vás už jen tak něco nepřekvapí a zbývá pouze přesvědčit klienta, aby se i on vážně zamyslel nad tím, co se před ním na stole v tarotech objevuje.

Tarotové karty jsou alfou a omegou, proto jsou při výkladu většinou důležitější než horoskop nebo astrologické konstelace. V obou případech se ale objevují hlavně výsledky analogie a synchronicity, čili „souběžnosti“ určitých náhod. Zvídaví lidé často nelitují času ani peněz a oběhnou si ještě další kartářky, astrology a mágy, psychotroniky nebo i psychotiky, podle toho, co se zrovna naskytne, v naději, že uslyší příznivější „diagnózu“ svého osudu. Nebo si mohou výklady porovnávat, potvrzovat, vyvracet, prostě studovat, což je samo o sobě dobře, protože prvním krokem ke změně, respektive ke konstruktivní změně svého osudu, je zkoumání všech možných předpovědí, karmických pozorování a konzultací.

Sami za sebe, abychom našim klientům ušetřili cestu k dalším kartářkám a vykladačům – hadačům, děláme často synchronní výklad tarotových karet, což probíhá tak, že u výkladu jsou přítomni dva kartáři nebo dvě kartářky, popřípadě kartář a kartářka (co je nejlepší kombinace, mužský a ženský princip), klient položí otázku, oba vykladači zamíchají každý své karty, klient je u jednoho i u druhého sejme, popřípadě je sejmou sami, když je klient někde na druhém konci telefonického spojení, potom se karty současně rozloží a v obou výkladech se hledají shody. Je zajímavé sledovat, jak mnoho totožných karet se objevuje na danou otázku, popřípadě jak jsou v obou výkladech karty s podobným významem, třeba Velekněžka vs. Císařovna, Císař vs. Slunce, Měsíc vs. Velekněžka a tak dále. Tuto metodu jsme několikrát použili na obrazovce někdejšího věšteckého pořadu Ezo tv na stanici Barrandov. Tehdy nám lidé moc nevěřili, mysleli si, že karty, které se objevovaly v obou výkladech jsou součástí nějakého předem připraveného pouťového triku, takže jsme synchronní výklad opět stáhli z nabídky. Od té doby říkáme, že to bylo hodně silné i na Ezo, přestože to měl být esoterní pořad. Je zajímavé, že synchronní výklad se vyplatí především u karet, zatímco při vypracování horoskopů nemá prakticky žádný význam. Což celkem jasně vyplývá i z praxe.

Druhý způsob synchronního výkladu spočívá v tom, že se klient první půlhodinu nebo i hodinu ptá Ravena (spolupracovníka), jak skrz karty vidí přítomnost, budoucnost a v podstatě i celou situaci, potom přijdu já a dostávám ty samé otázky. Samozřejmě nevím, na co se klient ptal Ravena a nevím, jaké karty se objevily v jeho výkladu. Ale i tak nejsou odchylky v obou výkladech nijak zvlášť velké, většinou se trochu liší v čase, jak jsme si už řekli, dá se čas z tarotových karet určit dost těžko, ale pokud klient chce vědět, kdy se co stane, je lepší vzít v potaz astrologii.

U synchronního výkladu karet je podstatný ženský a mužský přístup k řešení problémů. Když se jinový a jangový princip sloučí nebo zkombinuje dohromady, začne tvořit téměř dokonalý celek, tedy i správný výklad. Proto milujeme Crowleyho tarot, ve kterém jsou oba principy obsaženy už od podstaty věci, karty navrhoval mystik a mág Aleister Crowley a namalovala je výtvarnice a malířka Frieda Harris, tedy muž a žena, oba se silnou zálibou v tajemnu a v egyptské symbolice. Jinová síla je obsažena ve stabilitě, citovosti, empatii, neměnnosti a intuici, Jang se realizuje ve změně, pohybu, aktivitě a průraznosti. Jin a Jang spolu souvisí jako obsah a tvar a je zajímavé, že někdo volí raději jinový výklad karet, zatímco jiní dávají přednost jangovému výkladu. To všechno jsou věci, které učíme v našem kurzu výkladu tarotových karet. Někdo má raději kartářku, jiný kartáře, někdo chce výklad emocionální, všechápající, doslova se babrající v nadhozeném problému, řeší se i takové věci, jako, co kdo ke komu cítí, kdy, jak a proč a hlavně na co přitom myslí, jiný má raději rychlou striktní odpověď a odkaz na správné řešení, například ohledně vysokého businessu. Samozřejmě to nemusí být vždy žena, kdo zbožňuje pitvání situace a nemusí to být vždy muž, kdo je zvědavý na racionálně věcný seznam věcí, které na něho čekají. Samozřejmě i muž je často citlivý, až přecitlivělý a žena chladně praktická, ale symbolický význam jinu a jangu je prostě systematicky rozdělený tak, jak jsem popsala výše. A právě skloubení obou pohledů, jinového a jangového dohromady nám poskytuje komplexní rozbor situace a co nejpřesnější odhad dalšího vývoje, čili výběru z několika možných budoucích cest.

Monica Star

www.argoni.com

Komentáře jsou vypnuty.