Sny, které varují III

Sny, na které se vyplatí dát si pozor

Skrze některé sny promlouvá varovným tónem hlas našeho podvědomí. Více než čtvrt století většina lidí během svého života prosní. Spánek a snění je nezbytné pro náš organizmus.

Pomáhá uspořádat spoustu nabytých informací během dne. Uklidňuje , čistí, regeneruje. Sny promítají naše zážitky, a pocity s nimi spojené, nabyté během dne. Na které sny si dát pozor?

Sen o vypadávajících zubech

Sny o vypadávajících či bolavých zubech podle našich předků poukazuje na mimořádný problém. To však není zcela pravda. Pro lidi jsou zuby něco stálého a naprosto samozřejmého. Jejich ztráta znamená hodně složitou situaci a obrovský stres.

Sen o jejich vyviklání a o vypadávání je zpráva našeho podvědomí. Říká nám, že něco v životě nejde tak, jak by mělo. I když se snažíme vzít situací do vlastních rukou a mít ji pod kontrolou, ujišťujeme se a analyzujeme celý běh věcí, tak stejně něco není podle našich přestav a potřeb.

Může se stát, že nás oklame nějaký člověk, na kterého jsme spoléhali. Máme strach, že něco naše plány ohrožuje. Žádný člověk nedokáže fungovat bez důvěry v ostatní lidi. věříme v to, že spravedlnost a pevnost charakteru utváří fungující společnost.

Ztráta důvěry v někoho jiného, obzvláště někoho blízkého, nás připravuje o naši víru v lidskost. Vypadávající zuby ve snu mohou být znamením, že nemusíme bezvýhradně spoléhat na druhé a nejlépe je spoléhat jen sami na sebe.

Je dobré mít na paměti, že ztrátu důvěry k jednomu člověku nemůžeme přenášet na všechny. Zkrátka vybírejte si, komu dáte svoji důvěru.

Vidět se ve snu padat

Také jedna z nejpopulárnějších nočních můr. Během snění bezvládně padáme z velmi vysokých míst a obvykle se vzbudíme těsně před dopadem na zem. Nejhorší na tom je ten strach a pocit bezmoci.

Nedokážeme si pomoci. Je to velmi silný vzkaz od našeho podvědomí, je to informace, že se v našem životě děje něco špatného. Neříká kde, ale můžeme si být jistí, že ten problém je dost velký a týká se těch nejdůležitějších oblastí života, citů, rodinného života, práce a dokonce i zdraví.

Sen o padání neukazuje věci, které jsou již v chodu nebo otázky vnitřního nepokoje. Obvykle ukazuje věci z minulosti, které mají vliv na naši současnost.

Nejčastěji můžeme dost těžko poznat, čeho by se to mohlo týkat. Pokud se sen opakuje, je dobré si to probrat s někým, komu důvěřujeme, klidně se nebát navštívit psychologa nebo terapeuta. Stojí za to přihlédnout i ke vzorcům, které řídí náš život a kterým jsme podřízeni.

Když vše necháme být, tak tyto vzorce chování i zvyků se budou neustále projevovat a mít vliv na další vývoj vztahů i kontaktů s nejbližšími. Zavirovaný procesor nemůže vyplivnout kloudný výsledek.

S láskou Helen Stanku.

 

 

 

Komentáře jsou vypnuty.