Proč jsou ženy nevěrné

Nevěra je záležitost odvěká, tak jako manželství samotné. Z dob minulých máme zažité, že nevěra je především mužskou záležitostí, ovšem v dnešní době stále více žen vyhledává milostné dobrodružství v náručí cizího muže, ať už jsou vdané, či nikoliv.

Důvody k ženské nevěře bývají rozličné, a mezi typické příčiny milostných avantýr patří především nespokojenost v manželství a nedostatek lásky. Někdy však můžeme hovořit i o čistě ženských záležitostech, které svedou ženy na myšlenku nevěry a nejednou ji také realizují.

Proč to udělala právě mě?

Jestliže porovnáme nevěru u mužů a na druhé straně u žen, zjistíme, že muži vyhledávají milostné dobrodružství mimo rodinný krb i v případě, že žijí ve spokojeném manželství. Pro ženy je impulse k nevěře nedocenění, zklamání ve vztahu a nedostatek lásky a pozornosti především. Vina málokdy bývá pouze na jednom z partnerů, a tak se oba dva na rozpadu manželství podílí především tím, že spolu nekomunikují, nenaslouchají jeden druhému a nebo nedají jeden druhému prostor k vlastní seberealizaci. V takovém případě není od věci návštěva manželské poradny, nebo zkušeného terpeuta, který s mnohými problem dokáže pomoci.

Kdo jsou ženy, matky a milenky ?

Veškerá nespokojenost v manželství dříve nebo později zahání jednoho z partnerů do kouta a ten zakrátko propadne pocitům osamělosti a sklíčenosti. V tu chvíli je milostný románek pro nešťastnou ženu tím nejjednodušším lékem a klíčem k řešení problemů. Milostná slůvka, něžné dotyky a slova vyznání jsou tím, co zvedá každé ženě sebevědomí a čemu tak ráda a ochotně naslouchá.

Pohled mužů na nevěru je velmi rozdílný od pohledu žen. Na rozdíl od nich jim nepřikládají větší význam a do milostných avantýr se vrhají i v případě, že je jejich manželství spokojené a šťastné. Muži jen málokdy odolají svodům vyzývavé a sexy ženy, a  málokdy je pro ně nevěra citovou záležitostí. Ženy však do mimomaželského vztahu vkládají i své city a to i za cenu, že jsou si vědomy veškerých následků, které pro ně nevěra zamená. Často riskují ztrátu manžela, rodiny, zázemí i společenského postavení.

Proč jsou ženy i přes veškeré životní nástrahy nevěrné?

Když se mladá dívka vdá, je to jeden z nejkrásnějších dní v jejím životě. Den svatby je dnem, kdy jí vše leží u nohou, kdy je ona sama za krásnou princeznu. Ty nádherné líbánky a potom narození prvního děťátka…. toto jsou ty nehezčí chvíle, na jaké se nezapomíná. Ovšem i ty nejkrásnější pohádkové dny postupem času zevšední a na řadu přichází rutina a spousta povinností. Žena se pomalu ztrácí ve víru praní, žehlení a úklidu a najednou už se necítí být tou, kterou kdysi její muž tolik miloval. Cítí se podvedená, osaměla a v tu chvíli vstupuje na scénu někdo cizí, kdo ji zahrne komplimenty a laskavými slůvky. Tak snadno těm krásným slovům žena uvěří a milostná avantýra na sebe nenechá dlouho čekat. Každý muž by tedy měl vědět, že pozornost a laskavost jsou v manželství investice, které se vždy mnohonásobně vrátí.

 

Jak tedy odvrátit riziko nevěry a nepodlehnout milostnému vábení? Každá žena, pokud cítí mužův zájem i ve společné ložnici, cítí se bezpečně a manželství vzkvétá. Ovšem pouze sex spokojenost nezaručí – k té je zapotřebí i něžností, milých slůvek a objetí, které dokáží zázraky. Už jenom to, že spolu partneři po milování ještě chvíli leží v objětí, nebo se jen tak drží za ruce, řeknou si o svých radostech i starostech je mnohem víc, než si muži častokrát uvědomují. Ženy zkrátka touží po pozornosti, která je pro ně důkazem lásky.

 

Nevěra jako touha po pomstě…

Odhalení partnerovy nevěry je vždy ponižující a nejedna žena se rozhodne manželovi oplatit zradu stejnou mincí. Častokrát zhrzená žena oplácí zradu plnou vervou, avšak toto není nejlepší lék na zlomené srdce. Ve finále může být bolest dvojnásobná a manželství se snadno ocitne v troskách. Jak tomuto předejít – nejlepší je vůbec se do milostné avantýry nezaplést. Pokud se však vaše žena o nevěře dozví, nedá se nic dělat a musíte o ni bojovat ze všech sil. Ujistěte ji, že tato nevěra byl jen jednorázový úlet, kterého litujete a už nikdy nehazardujte s rodinným štěstím.

Neuspokojené libido

Někdy může být nevěra u žen způsobena mnohem závažnějšími důvody, než je touha po vybočení za stereotypu. Každý člověk má k sexu a milování odlišný postoj a tak jako mají muži svůj hormon testosteron, u žen se zase objevuje estradiol. Objevuje se v období ovulace, tedy v období, kdy je žena připraveno počín nový život. Odpradávna je v genech ženy zakodovaná touha po krásných a zdravých dětech, a proto právě v tomto období žena mnohem citlivěji vnímá dvoření muže. Jakkoliv se to může zdát bláznivé, podvědomě si tak žena vybírá partnera, který ji sexuálně přitahuje a dokáže svým vzhledem i chováním zaujmout.

Mnohdy ženy láká také ta chvilka vrušení a emoce, které je provázejí pokaždé, když zakusí ono “zakázané ovoce” milostných avantýr. Ta chvíle napětí a požitek z něčeho nového je mnohdy silnější, než žena samotná. I když svého muže a děti milují a nikdy by je neopustily, nepohrdnou čas od času milostnému adrenalinu i nové sexuální zkušenosti, kterou mohou okořenit svůj stávající vztah s manželem. Zde je však důležitá naprostá anonymita, protože – ruku na srdce, kdo by měl zájem o takto nabyté zkušenosti své manželky?

Jaké jsou zlozvyky a rozmary nežného pohlaví?

Není to pro muže právě ta nejlepší zpráva, ale pravdou je, že si ženy k nevěře muže pečlivě vybírají. Jsou ve výběru náročné a na svého milence kladou jisté nároky. Je to zcela mimo lidské chápání a logiku, ale nejčastěji jsou podváděni právě ti muži, kteří jsou věrní, spolehliví a obrazně řečeno nosí své manželky na rukou. Častokrát je ani ve snu nenapadne, že právě jejich manželka může být tou, která je povádí.

Do slepé uličky se může dostat každé manželství a pokud právě nyní neprožíváte nejšťastnější období, nemusíte si zoufat a naříkat. Není nutné manželku bezdůvodně podezírat a obávat se její nevěry, ale mějte na paměti, že na každém vztahu se musí pracovat, láskyplně opečovávat a udržovat klid a pohodu u rodinného krbu. Pouze takový vztah má šanci na přežití a dlouhodobě bude fungovat. Nezanedbávejte ani sexuální stránku manželství a buďte ke své ženě vždy féroví a otevření. Povídání na téma sexuální fantazice nebo společné vyhledávání milostné rozkoše je přínosné a zaručeně zvýší teplotu ve vaší ložnici.

 

Komentáře jsou vypnuty.