Z naší pošty – SÍLA KAMENŮ

    Z čeho vlastně pramení taková síla kamenů?

     

            Kameny načerpaly sílu země, měsíce slunce a hvězd. Tepla a chladu. A také všech živlů. Oheň jim dal barvu a jas, země je jejich součástí, vzduch pomohl s tvary a voda jim dala sedimentaci  a klid.   Třeba citrín vznikl tak, že ametyst  prošel náhlým ohřátím(oheň)a přeměnil jej v žlutý kámen. Chalcedon a achát má puklinky, neboli geody, jež vznikly působením vody a tak, jak kolísala hladina vod, vzniklo i nádherné zbarvení těchto kamenů. Kameny čerpaly sílu po miliony let.

     

    Je pravda, že mají léčivou schopnost?

     

    O kamenech je to známo. Jsou kameny, které umožňují odliv špatných energií, bránících lidskému tělu ve správné cirkulaci energie. Pro každou nemoc, či špatnou věc, se doporučuje jiný druh kamene. Například k posílení činnosti ledvin je vhodný jadeit, lymfu povzbudí akvamarín a křišťál.

    Platí, že na určitý druh neduhů platí jeden konkrétní druh kamene, nebo je to individuální a každému z nás pomůže něco jiného?

       Ze zkušeností vim, že vás přitáhne taková barva kamene, která odpovídá barvě poškozené čakry, tedy čakry s chybějící energií. A pokud vás zrovna neoslovila žádná barva, ani tvar, je dobré si nad kameny přejet s nataženou rukou, a vnímat teplo, nebo chlad. Tam, kde ucítíte příjemný pocit, po tom kameni sáhněte.

    Jak potom kameny „užívat“? Nosit je v kapse, mít je pod polštářem, občas se s nimi pomazlit…

     

    Každá žena se ráda zdobí, zdobí však i své okolí a někdy se i ráda mazlí. Někdy pomáhá přiložit kámen na postižené místo. Je dobré, řídit se intuicí. Jsou však známé i konvice, ve kterých jsou kameny různého typu energií, tedy energetického vyzařování a v nich se louhují v pitné vodě. Kameny však doporučuji očistit nejenom hygienicky, ale i energeticky. Kameny se nejlépe čistí vystavením sunečním, či měsíčním paprskům, nebo energií bouřky. Dejte je do síťky a položte ke kořenům stromu během řádění živlů. Kameny pak budou energeticky čisté a nabité.

    Je nějaký univerzální kámen, který působí ochranně celkově?

     

    To není. Každý člověk má totiž jinou energii a jinak dokáže příjímat i dávat. Co je prospěšné pro jednoho, nemusí být nutně dobré pro jiného. Traduje se, že základní ochranu a očištění poskytuje křišťál. Existuje několik typů křišťálu, kde se rozlišuje různost jeho krystalických tvarů. Nejvzácnější jsou mistrovské krystaly, které používají pouze zasvěcenci.

    Je rozdíl, když si kámen koupíte, nebo ho dostanete, případně najdete…?

     

       Myslím si, že ne. To je věc citů. Každý tu pomoc hledáme jinde.

     

    Kde bychom se měli poradit, abychom nenaletěli nějakým šarlatánům?

    Jak chcete rozeznat mezi bižuterií zlato? Zaměřte se na výsledky, nebo reference. Ryzí pomoc hodnotu má a budete z ní čerpat po zbytek svého života. Kočičí zlato časem zajde.

    S láskou Helen Stanku


     

     





         


     

    Komentáře jsou vypnuty.