Magické rituály

Raven Argoni radí:

Když jde o partnerství, tak často nepomohou domluvy, ani přísahy, ani sliby, takže se nakonec dostane ke slovu magie. Partnerská magie, magie lásky je oblíbená co svět světem stojí. Uvedeme si několik rituálů, které se ať už dříve nebo později budou hodit do každého partnerství.

Má mě ráda, nemá mě ráda…

Jednoduchá otázka, jednoduchá odpověď. Když se na něco ptáme, jestli to vyjde nebo ne, trháme lístečky z čehokoliv použitelného a říkáme, vyjde, nevyjde, má mě ráda, nemá mě ráda a za chvíli známe odpověď, podle toho, u čeho skončíme. Z hlediska pravděpodobnosti je zajímavé, že když se na něco ptáme tímto způsobem, mělo by to, viděno chladným vědeckým okem vycházet padesát na padesát. Ve skutečnosti to ale vychází tak 60 na 40 ve prospěch této metody. Těžko se vysvětluje proč, zřejmě svou roli zde hraje i nepříliš zkoumaný a prozkoumaný jev, zvaný synchronicita, neboli souběžnost dvou a více náhod.

Rozmýšlíte se, jestli máte něco udělat dnes nebo to raději odložit na jindy? Začněte trhat lístečky a říkejte stále dokola: Dneska, zítra, později, za chvíli, teď, nikdy. Na každý utržený lísteček přijde jedno slovo, poslední utržený lístek dává odpověď na vaši otázku.

 

Vodní kouzlo

Něco si přejete a už dlouho se vám to neplní. Vodní kouzla jsou dobrá na finanční záležitosti, například, když sháníme dobře placenou práci nebo chceme, abychom dostali přidáno v práci, kterou již dlouho vykonáváme, možná už tak dlouho, že na nás všichni zapomněli. A nevzpomněli si ani, když si lámali hlavu, jak finančně pojistit své zaměstnance proti sveřepě postupující inflaci.

Napíše své přání na papír, ale aby to nebylo tak jednoduché, vezměte si k tomu obyčejný papír, nejlépe tak obyčejný, že už ani obyčejnější být nemůže, například balicí papír. Místo tužky nebo propisky použijte do špičky seříznutou špejli a namáčejte ji do vody. Pište vodou na papír, nikdo to po vás nepřečte, ale vy budete velmi dobře vědět, co jste tam napsali. Papír potom složte jako obálku, zakapejte voskem, jestli máte pečetítko a pečetní vosk, tak to už jste v magické první lize. Zapečetěné přání položte na větší list, přidejte pár kytiček, položte na vodu a nechte celou sestavu svému osudu. Pokud je voda tekoucí, je dobré nechat své přání, vodou napsané a po vodě odeslané, odplout. Potom můžete jít s klidnou myslí domů, protože víc už proti inflaci dělat nemůžete.

Improvizované oltáře můžeme tvořit prakticky kdekoliv, snad jenom s výjimkou křesťanských kostelů, tam by s našimi osobními oltáříky asi živě nesouhlasili. Největší chrám je příroda a není nic magičtějšího, než improvizovaný oltář v lese nebo na zahradě v záři posledních paprsků zapadajícího Slunce.

Na oltáři by měly být zastoupeny 4 základní živly – Oheň (svíčky), Země (kámen, krystaly nebo skleněný hranol), Vzduch (rituální dýka, vonná tyčinka nebo dýmající kuřidlo), Voda (nádoba nebo sklenice s vodou) a jeden živel, kterým je naše mysl. Duchovní živel (mysl), je na oltáři obvykle zastoupen lebkou nebo její replikou. Samozřejmě, ne tou, co máme v hlavě, stačí replika nebo efektní lebka z vosku, která se dá zapálit jako svíčka. Není na tom nic morbidního, spíše filozofického.

Hedvábné šátky nebo zvonečky v sobě nesou element vzduchu, rostliny a byliny představují element Země. Co k čemu patří si můžeme lehce domyslet, když do hry vložíme špetku představivosti a logiky. Máme stále na mysli, neboli na pátém elementu, že magie pracuje především se zákonem analogie, čili se zákonem podobnosti. Všechno, co se podobá, se podle klasických zákonů sympatetické a homeopatické magie vzájemně ovlivňuje. I když je to podle racionálního rozumu a podle logiky nesmysl, nesmíme zapomínat na poměrně málo prozkoumanou synchronicitu. Proč se lidé a pohybující se předměty setkávají a sráží na křižovatkách a na rozích ve větší míře, než k jaké dojdeme výpočtem pomocí kombinatoriky? Motorový člun si na obrovském jezeře najde osamělého plavce – a neštěstí je hotovo. Z hlediska matematiky se to dá prakticky vyloučit.

Máte milostný problém? Zjistili jste, že partner/partnerka pošilhávají po vedlejším pískovišti a už si leští kyblíčky a lopatičky, aby měli čím oslnit jiné protějšky, až zabrousí na zapovězené území?

V takovém případě nepomohou domluvy ani smutné oči a jakýkoliv zákaz jen přileje raketové palivo do šlehajících plamenů. Amor střílí své šípy jak vzteklý i se zavázanými očima.

Tiše se na chvíli ztraťte z dohledu, budete potřebovat dvě klasické, dlouhé, bílé svíčky, zrcadlo, dvě čajové svíčky a tarotovou kartu Milenci. Pokud Tarot nemáte, nemusíte zoufat, můžete si tuto kartu sami namalovat na kus čtvrtky. V klasickém tarotu je to karta číslo VI. Velké Arkány a bývá na ní vyobrazený jeden muž a dvě ženy. Někdy bývá jedna žena oblečená a druhá nahatá. Hádejte, která z nich představuje manželku a která milenku? V tom je také jádro problému, který nyní budeme řešit.

Postavíte vedle sebe dvě čajové svíčky, vedle postavíte dvě dlouhé, bílé svíčky a před ně položíte kartu Milenci. Zapálíte svíčky (nejdříve čajové, potom klasické, bílé), podíváte se na kartu, potom se podíváte do zrcadla a tiše vyslovíte: „Budeš-li si sám (sama), beze mě hrát, svědomí ti nedá spát.“

Potom necháte svíčky hořet, nejlepší je, když máte možnost nechat je dohořet až do konce. Může to trvat delší dobu, i několik hodin, ale s tím musíte počítat už dopředu. Pokud kouzlíte a magikujete doma nebo na zahradě, tak by to neměl být problém, když jste někde, kde můžete těžko vegetovat pět nebo šest hodin, budete muset kouzlo přerušit a pokračovat doma. Až do úplného vyhoření všech svíček.

Příroda často ukazuje svou moc pomocí vlastních výtvorů. Například pomocí rostlin. Kdybyste vypili odvar z náprstníku nebo z řady jiných bylin, či hub, tak to s vámi může šlehnout, že nebudete vědět, čí jste.

Nebo se taky nestane nic, ale to může znamenat jen to, že vám zrovna shodou okolností nefungovalo trávení tak, aby vás to zabilo. Magické použití rostlin je vždy pouze symbolické. I když rostliny také sbíráme, sušíme, dotýkáme se jich, drtíme je na prášek a líbí se nám jejich vůně, nepožíváme odvary z nich připravené, ani je nežvýkáme a nepolykáme v syrovém stavu. Používáme je pouze symbolicky podle zákona analogie – pokud je nějaká rostlina součástí léků na srdce, můžeme ji použít i jako „lék“ na lásku nebo na vztah.

Co dělat, když…

Někoho jste si vyhlédli, líbí se vám, jste nadšení, prostě ho chcete, ale dotyčný nereaguje podle vašich představ. Co teď? Vzdát to? Nikdy!

Dejme tomu, že chcete, aby si vás všiml pohledný František Novák, který vám nedávno padl do zorného pole, ale zatím na vás nijak nereaguje.

Do misky dejte plátky růží nebo růžové květy, po stranách zapalte dvě dlouhé červené svíčky, připravte si rituální dýku a dva plátěné panáčky. Snadno je spíchnete během několika minut a protože už samotné šití pajduláků je součást rituálu, představujte si přitom dotyčného, jak je zasažený vaším kouzlem – jak ho najednou jakási zvláštní neodolatelná síla začne k vám přitahovat. Promíchejte růžové plátky aktivní rukou, to je rukou, kterou píšete a přitom vyslovte:

„Žádám tě, růže, abys ke mně přivolala Frantu Nováka, ať si mě všimne a zamiluje se do mě a ať mě chce tak dlouho, dokud budu chtít já jeho.“

Naplníte panáčky okvětními lístky, nejlépe otvorem, který při základním sešívání necháte v hlavě a potom jej definitivně zašijete. Zbytek lístků rozhodíte mezi svíčky, panáčky na ně položíte a jednoho po druhém se dotknete špičkou rituální dýky.

Vyslovíte přitom větu: „Ať Frantu Nováka zasáhne šíp Amorův a zamiluje se do mě.“ Položíte dýku, neboli atame mezi svíčky a necháte kouzlo působit tak dlouho, dokud červené svíčky nedohoří.

Co dělat, když…

Vyhlédnete si muže, který je ženatý, ale on se vám líbí a vy teď přemýšlíte, jak celou situaci ovlivnit, abyste ho mohla mít pro sebe. Přitom ale nechcete ubližovat jeho ženě, ani mu nechcete rozbíjet rodinu. Co by se v takové situaci hodilo? Kdyby se on zamiloval do vás a jeho žena by si současně našla někoho, do koho by se zamilovala zase ona, načež by se s úsměvem dohodli, že si nebudou stát v cestě za štěstím a spokojeně si budou chvíli užívat volnějšího vztahu. Zní to až moc ideálně?

Upřímně řečeno, je to skoro nesmysl, takže bez magického kouzla se to jen tak nepovede. Budete potřebovat tarotovou kartu Milenci, jednu dlouhou červenou svíčku a dvě červené čajové svíčky. Své přání nebo svou představu o tom, jak by mělo všechno dopadnout, napíšete na hrubší papír. K psaní použijete buď husí brk nebo dřevěnou, zaostřenou špejli, namáčenou ve vodě. Na jednu stranu papíru napište, co chcete, aby se změnilo, na druhou stranu papíru napište, co všechno jste ochotní sami za sebe v rámci očekávané změny obětovat. Použít můžete buď obyčejnou vodu nebo pro zesílení účinku vodu slanou nebo svěcenou.

Po uschnutí nebude na papíru skoro nic vidět, ale tím se nenecháte rušit, papír složíte do tvaru obálky a zapečetíte – popřípadě symbolicky zakapete červeným voskem. Takto vzniklou obálku připevníte zlatou nití nebo svým vlastním zlatým řetízkem k dlouhé červené svíčce. Před svíčku položíte tarotovou kartu Milenci a po stranách zapálíte dvě červené čajové svíčky. Kouzlo necháte působit několik minut. Po celou tu dobu se snažte co nejvíce myšlenkově koncentrovat na své přání. Až pocítíte únavu a vyčerpání, svíčky sfoukněte – kouzlo je u konce. Ale můžete je příští den znovu zapálit, dokud nedohoří.

Raven Argoni

http://www.argoni.com/

Komentáře jsou vypnuty.